Meny

5 saker du skall kräva av din rekryteringskonsult

| Kategori: Nyheter | Taggar: , ,

Att arbeta med rekrytering innebär förutom ett spännande och roligt jobb, även ett stort ansvar gentemot de kandidater vi kommer i kontakt med.
Under alla de år vi på Invici haft intervjuarens roll har vi fått en gedigen erfarenhet av vad vi tycker du som kandidat kan kräva av oss. Invici, tillsammans med våra kunder har många olika faktorer att ta ställning till. Några kandidater kommer till intervju hos Invici men inte vidare till kund, andra går även vidare till kundintervju medan en del inte får någon inbjudan till intervju alls.

Följande fem saker tycker vi du skall förvänta dig av oss (och varför inte även av våra branschkollegor?)

1. Skriftlig bekräftelse via mejl på att vi mottagit din ansökan. Denna bekräftelse bör ske inom rimlig tid från det att ansökan kommit till oss. I vissa fall ringer vi kandidaten för att ställa kompletterande frågor och då sker bekräftelsen på detta sätt.

2. Vid intervju skall du få rimlig tid att presentera dig själv samt besvara intervjuarens frågor. Invici ser detta samtal som en investering för framtiden. Fokus är självfallet den aktuella tjänsten men även framtida tjänster kan tillsättas av tidigare intervjuade kandidater.

3. Du skall vara beredd att erhålla feedback direkt efter att intervjun avslutats. Denna återkoppling avser oftast ditt CV samt vilka möjligheter rekryteringskonsulten bedömer att du har. Läs mer om detta här.

4. Om du intervjuats av oss på Invici men inte får tjänsten du sökt skall du få konstruktiv feedback om varför. Ofta baseras denna på vår kunds återkoppling efter en eventuell intervju. Om du inte gått vidare till intervju med vår kund skall du få reda på varför.

5. Om du inte blir kallad till intervju skall du snarast möjligt få en bekräftelse på att tjänsten blivit tillsatt av annan sökande. Denna process tar olika lång tid varför det är svårt att ange när du kan förvänta dig ett slutgiltigt svar.

Meny