Meny

INvici hjälper till med CFO rekrytering

Anställ rätt CFO direkt

| Kategori: Rekryteringstips, Rekrytering, Ledarskap | Taggar: , , , ,

Undvik de vanligaste misstagen och spara företaget både tid och pengar med rätt kompetens. Öka dina chanser att hitta rätt CFO direkt genom att ta hjälp av ett nischat rekryteringsföretag som är specialiserat inom ekonomirekrytering.

Invici är specialister på rekrytering av kvalificerade ekonomer, till exempel ekonomichefer, controllers och CFO:er. Bristen på personer med denna kompetens gör att allt fler företag väljer att ta hjälp utifrån för att hitta nya medarbetare. Behoven mellan företag varierar och Invici tar hänsyn till vilken fas företaget är i och vilken kompetens som redan finns och vilken som behöver tillsättas.

– För den som vill ta hjälp utifrån är det smart att vända sig till en nischad aktör där kunskapen om det specifika området är större. Vi är själva ekonomer vilket ger oss ett försprång när det gäller högre ekonomitjänster då vi kan språket och har förmågan att sätta oss in i kundens behov och matcha rätt. På så sätt får företaget en kompetensvinst med en ny person som snabbt är uppe och funkar i rätt miljö, säger Anders Fritz, VD på Invici.

Nytänkande och nära rekryteringsprocess

Rekrytera kvalificerade ekonomer och cfoInvici är också måna om att ha en nära process som involverar både kunden och konsulten – det är viktigt för att alla inblandade ska känna sig informerade och sedda.

– Vi märker att vår rekryteringsprocess uppskattas, tas emot med viss förvåning och är den främsta anledningen till att vi får göra nästa uppdrag också.

Fokus ligger på att hitta arbetssökande på egna sätt. Till exempel kombinerar Invici ett eget stort nätverk och öppen annonsering, vilket ökar chanserna för att rekrytera rätt person till rätt ekonomijobb.

– Det gör det möjligt att locka in ny kompetens för att ”röra om lite” och få in nytänk och innovation som är en viktig injektion i företagsledningen. Det är extra angeläget när det gäller en högre tjänst som tex CFO där det annars är lätt att man bara plockar från det egna nätverket, säger Anders Fritz och fortsätter,

– Ett vanligt misstag är att företag vill rekrytera en kopia av den tidigare medarbetaren. Hemligheten är i stället att se vad en annan typ av person faktiskt kan addera till den nya situationen.

Stor efterfrågan på kvalificerade ekonomer

Under åren har Anders Fritz sett en förändring på arbetsmarknaden,

– För 10-15 år var det företagens marknad där de kunde välja i högen av ansökningar. I dag är det tvärtom en marknad där många ekonomer har mycket att välja på. Det gör det extra viktigt för företagen att prioritera rekryteringsprocessen och verkligen på allvar intressera sig för arbetssökande som vill gå vidare i karriären, avslutar Anders Fritz.

Ska du rekrytera?

Här är fyra tips när du ska rekrytera kvalificerad ekonomipersonal:

  • Hur ser ditt behov ut? Ta hjälp av någon som är specialiserad på den typ av arbetskraft som du söker.
  • Rekrytering handlar mycket om kunskapsöverföring. Därför är det en fördel om det är samma person som gör alla steg i processen.
  • Välj ett bolag med en tajt rekryteringsprocess som är transparent och involverar dig som kund.
  • Använd ett bolag som både söker upp och annonserar även tyngre tjänster. Då får du ett brett och samtidigt träffsäkert underlag på kandidater.
Meny