Meny

Magnus Bornäs föreläser på frukostföreläsning med Invici och Close

ÄR MEJL-INKORGEN DET ”GAMLA” POSTFACKET?

| Kategori: Nyheter, Karriär | Taggar:

I början av september ordnade nätverket Close med frukostföreläsning i Malmö på temat ”Konsten att vara effektiv! ….genom att kliva ur ekorrhjulet!”. Morgonens föreläsare var Magnus Bornäs, effektivitetskonsult som under några hårda och ineffektiva år i ett accelererande ekorrhjul insåg att personlig effektivitet är en tydlig framgångsfaktor för de som vill lyckas helskinnade i informationssamhället.

Enligt Magnus är inte lösningen att springa fortare och göra mer, vilket tydligt syns i utbrändhetssiffror, utan det handlar om att hitta en hållbar effektivitet. Under morgonen lärde vi oss hur stress uppstår i våra hjärnor, vi fick praktiska och konkreta tips på hur vi ska klara av den stress som finns i samhälle och på arbetsplatser.

Ska ”bara” kolla mejlen

Någon som känner igen sig i stresspåslaget som infinner sig när man ”bara” ska kolla mejlen och inser att det här kommer ta tid och fokus. Frågan är hur man ska hantera inkorgen, ett tips från Magnus är att se inkorgen som ett postrum med fysiska brev. Hade det varit fysiska brev vi hanterade så hade vi inte gått till postrummet åtta gånger på förmiddagen utan kanske direkt på morgonen och en gång innan eller efter lunch.

Magnus tänker att mejl-inkorgen kan ses på samma sätt, då blir man inte lika stressad och reaktiv utan kan förhålla sig proaktiv. Naturligtvis måste tipset och beteendet anpassas till vilken typ av arbete man har, det finns dock en stor risk att bli ordentligt stressad av alla inkommande mejl och man tappar fokus.

Ska bli intressant att testa postrum-strategin i praktiken…

Invici samarbetar med affärsnätverket Close i Malmö och har därför möjlighet att bjuda in gäster till olika frukostföreläsningar. Denna gång var Plenisalen fylld till bredden med folk och alla gick därifrån med konkreta tips redo att omsättas i praktiken.

Nästa frukost – åldersdiskriminering

Nästa frukostföreläsning i Malmö äger rum tisdag 15 oktober och då är temat åldersdiskriminering. Under föreläsningen förklarar föreläsaren och framtidsspanaren John Mellkvist, genom levande exempel och ny data, varför åldersfrågorna boomar just nu. Liksom varför både unga och äldre generationer har bättre förutsättningar och fler anledningar än någonsin att samarbeta.

Johan Mellkvist är seniorkonsult, ambassadör i regeringens delegation för senior arbetskraft och och framtidsspanare på Mindmakers PR. Han är dessutom krönikör i SvD Perfect Guide och medverkar frekvent i olika medier som expertröst i ålders- och generationsfrågor. I år utsågs han till Årets Superkommunikatör av tidningen Resumé.

  • Nyfiken? Hör av dig till Patrik Lilja om du vill veta mer eller göra din anmälan.

 

 

 

Meny