Meny

Att gå i kandidatens skor

| Kategori: Nyheter, Rekrytering | Taggar:

Vi mäter kontinuerligt kandidaternas upplevelse hos och med oss. Det är tre mätpunkter:

 1. Ansökan
 2. Intervju
 3. Avslag

Förra året vann vi klassen intervju i Candidate Experience Awards. Det gjorde oss väldigt stolta – ett kvitto på att vi prioriterar, tänker och gör rätt. Intervju är så otroligt viktig för oss och utifrån flera perspektiv. Att vi förstår kandidaten på bästa möjliga sätt. Kandidaten behöver känna sig trygg och ges utrymme att vara sitt rätta jag. Vår uppdragsgivare lägger sitt varumärke i våra händer och det är en uppgift vi tar på största allvar och vill förvalta väl.

Nu lutar vi oss framåt och fortsätter vår utveckling inom området intervju.

TACK, MEN NEJ TACK – AVSLAG

I klassen avslag var vi nominerade men knep inte pallplats. Det blev inget firande men en dos energi till att bli bättre och en strävan mot pallplats.

Vi tänker alltid att vi går i kandidatens skor, det underlättar när vi ska sätta oss in i situationen. Vi bestämde oss för att prioritera några områden:

 • Är kandidaten inte rätt för den utannonserade tjänsten ska man omgående få veta detta.
 • De vi intervjuar har vi alltid löpande kontakt med så att kandidaten vet hur processen löper.
 • Vi har i större utsträckning kontaktat dem som inte riktigt når ända fram i den aktuella processen och frågat om andra roller.
 • Finns det inget som passar nu men kandidaten har en i övrigt bra profil så intervjuar vi dem med ett mer allmänt fokus.

Utöver fokus i olika delar av rekryteringsprocessen så har vi sedan starten av Invici några grundbultar kopplat till kandidaten, exempelvis:

 • Kandidaten är värdefull och möts med största respekt, både utifrån person och tid.
 • Kommunikation är A och O – regelbundna uppdateringar, rak och ärlig.
 • Tydlig process och tidslinje där kandidaten alltid vet vad som är nästa steg.
 • Viktigt med snabba puckar, som kandidat är det olidligt att vänta på besked.

Nu kan det kanske se ut som om det är placeringen i tävlingen som är avgörande för oss. Så är det icke! Det är bara ett kvitto som visar vad kandidaterna tycker och hur man graderar oss i förhållande till förväntan och andra rekryteringsprocesser.

När vi i dag går in och kikar på hur vi ligger till i kategorin avslag så är på utifrån data de senaste 12 månaderna inte bara på pallplats, vi är på…

Invici går i kandidatens skor och prioriterar avslag i rekryteringsprocessen

 

FORTSATT LÄRANDE OCH UTVECKLING

Nu tar vi på oss kandidatens skor och lär vidare. Vår grundsyn är att vi agerar mot kandidater som vi själva vill bli behandlade (om vi var kandidater).

Nu jobbar vi vidare på att finslipa och förbättra kandidatupplevelsen. Har du tips i ämnet så tveka inte på att höra av dig!

Meny