Meny

Katarina Rydell, konsultchef

HUR ÄR DET ATT VARA KONSULT HOS INVICI?

| Kategori: Uppdrag, Konsult, interim | Taggar: , ,

Vi träffade Eva Fahrman för att prata om hur hon upplevde att vara konsult hos Invici. Och varför hon gick från en fast anställning till konsult.

 

Hur länge har du jobbat som konsult?

Jag började som konsult på Invici i början av november 2016. Mitt första uppdrag blev på TUI. Det var Anders Fritz som kontaktade mig då uppdraget passade mig och mina tidigare erfarenheter väl. Jag var konsult fram tom sista mars 2017.

Eva Farhman, tidigare konsult hos Invici
Eva Farhman, tidigare konsult hos Invici och nu Business Controller, TUI

Vad är det du gör idag?

Idag är jag kvar på TUI där jag blev anställd som Business Controller den 1 april 2017.

Varför valde du att börja arbeta som konsult?

Jag hade arbetat på samma företag i 22 år och det var ett bra sätt för mig att prova på något nytt utan att binda upp mig direkt på något långsiktigt. Jag hade först inte tänkt att arbeta som konsult men när Anders kontaktade mig så tyckte jag att både rollen och företaget TUI passade mig bra.

Vad är fördelarna med att jobba som konsult?

Fördelarna är att man kan vara flexibel. Nu råkade jag bli kvar på TUI för att jag trivdes så bra men annars hade konsult varit väldigt bra för mig som varit anställd på ett och samma ställe under lång tid, även om jag haft olika roller, att prova lite olika företag innan jag kanske hade valt att vara kvar någonstans. Det är ju även väldigt utvecklande att komma in på olika företag under kanske lite kortare perioder. Dels får man känna mycket folk men man får även en god inblick i olika branscher och företag.

Vilken är den största utmaningen med att jobba som konsult?

Utmaningen är att snabbt komma in i ett företag och i en roll utan att få en traditionell introduktion till företaget. Det gäller att man tar för sig och vågar fråga. Det kan även vara svårt att lära känna sina ”tillfälliga” kollegor då man ofta endast är kvar under en begränsad tid så beroende på hur man är som person kan detta vara tufft.

Vad är det som särskiljer Invici?

Nu har jag inte tagit uppdrag för några andra aktörer men jag träffade många under den tid jag sökte nya jobb och Invici är oerhört välkomnande och omhändertagande. De är väldigt måna om sina konsulter. Jag har redan rekommenderat Invici till vänner och gamla kollegor och jag skulle inte tveka att kontakta Invici igen – antingen för min egen del eller som kund.

 

TIPS – Vi har tidigare skrivit om hur det är att jobba som konsult hos Invici, klicka här för att läsa mer om vår konsultchef, Anna Kempes, perspektiv på konsultrollen.

Meny