Meny

INVICI - attrahera och behåll din kandidat

ATTRAHERA OCH BEHÅLL DIN BÄSTA KANDIDAT

| Kategori: Rekryteringstips, Nyheter, Karriär | Taggar:

Employer branding har under många år handlat om att attrahera talanger. Med den kandidatbrist och svårighet att hitta talanger idag har fokus dock vidgats till att både attrahera och behålla de bästa talangerna.

Det finns en mängd undersökningar för att få svar på frågan varför en nyrekryterad person inte väljer att stanna kvar i anställningen och i företaget. Vi håller oss uppdaterade i ämnet för att säkerställa att vi gör mesta möjliga för våra kunder och kandidater.

Vår spaning nedan är utifrån olika undersökningar som vi sedan kompletterat med egen erfarenhet.

Arbetsuppgifterna i annonsen stämmer inte med verkligheten

Många kandidater ångrar sig efter att de bytt jobb då de faktiska arbetsuppgifterna inte överensstämde med beskrivningen i jobbannonsen. Viktigt att vara realistisk i både förväntningar och kravspecifikation.

Onboarding

Att kandidaten känner sig väl omhändertagen är grundläggande. Förbered och kommunicera hur introduktionen ser ut, presentera de närmsta kollegorna och andra viktiga personer i företaget, vilka förväntningar finns på kandidatens prestation den närmsta tiden. Informera även om förmåner, aktiviteter och pågående projekt. Bra onboarding är nyckeln till högt engagemang och ökar dessutom chanserna att vilja rekommendera in nästa talang.

Trivs inte i företagskulturen

Företagskulturen är ett område som tycks bli allt mer viktig. Var ärlig när du presenterar företaget och dess företagskultur till potentiella kandidater. Var inte rädd för att belysa både positiva och negativa sidor, ärlighet och transparens uppskattas av de allra flesta.

SÄKRA EN LÅNGSIKTIG ANSTÄLLNING

Några områden som bidrar till långsiktighet i anställningen:

  • Möjlighet till kompetensutveckling
  • Engagemang och att få vara med och påverka
  • Balans i arbetet
  • Ledarskapet ska vara närvarande, tydligt och lyhört
  • Transparens

Tänk på att ni är två som ska vilja och välja!

Meny