Meny

Att välja leverantör av rekrytering och interim I Invici - rekrytering och interim - kvalificerade ekonomer

ÄR DITT (OFÄRDIGA?) CV EN TRÖSKEL NÄR DU SKA SÖKA JOBB?

| Kategori: Karriär | Taggar:

För många är det utmanande att sätta samman sitt CV. Kanske för att tiden kniper eller att tankar om perfektion bidrar till att det aldrig blir riktigt klart och du inte känner dig nöjd.

Men misströsta inte, det finns några enkla vägar att gå. Här kommer våra några CV-tips, alltifrån den enklaste lösningen som bara tar någon minut till lite mer fix och trix.

Det härliga med CV är att det finns lika många varianter som det är människor som skriver CV. Och det är ju helt rätt, ditt CV är du och din erfarenhet – inte en mall.

EXPRESS-LÖSNINGEN

Första, snabbaste och enklaste tipset är att du gör ett CV av din Linkedin-profil. Många är vi som vid exempelvis nytt jobb gör en uppdatering av profilen på Linkedin och därmed har ett superbt och uppdaterat CV fix och färdigt.

Gör så här för att göra ett CV i pdf-format av din profil på Linkedin:

Gör så här för att göra ett CV i pdf-format av din profil på Linkedin:

  1. Logga in på Linkedin (på en dator).
  2. Gå in på din profil, förslagsvis genom att klicka på din bild eller ditt namn längst upp på vänster.
  3. Under din profilbild, namn och titel finns knappen ”Mer”, klicka på den och välj ”Spara som PDF-fil”.
  4. Färdigt, filen är nu sparad och färdig att ladda upp i din ansökan!

När detta gick så snabbt och enkelt så kanske du i stället vill fila på din Linkedin-profil?
Här kan du läsa om några tänkvärda tips från vår researcher, klicka in och läs.

KONTAKTUPPGIFTER

Om du istället för express-lösningen ovan väljer att uppdatera ett CV du redan har skapat så tipsar vi om att kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter. Det underlättar om rekryteraren har korrekta uppgifter där du är tillgänglig. Ange gärna både telefon, mejl och länk till din Linkedin-profil.

ÖVERBLICK

Ge läsaren en möjlighet att få en överblick över din historia och färdigheter avseende tjänster, utbildning, system, språk osv. Börja med det viktigaste och utifrån det får du överväga om du vill bygga din historia utifrån en kronologisk eller funktionell ordning.

BLIR DET LÅNGT OCH MÅNGA SIDOR?

Om du är en bit in i din karriär är det lätt att ditt CV blir väldigt långt. Fundera på om du kan ta bort några av dina tidigaste jobb och utbildningar, dessa kanske ändå inte är relevanta för typen av jobb du söker idag.

LÄTTLÄST

Undvik att lösa punkten ovan genom att välja mindre teckenstorlek eller att minska ned på radavstånd eller öka marginalerna. Tänk i stället lättläst och att det är positivt med ”vita ytor”.

ERFARENHETER, KOMPETENSER OCH ENGAGEMANG

Ta med var du har jobbat, vilken tjänst eller titel du hade och gärna även vilket ansvar du hade och/eller vad du uppnådde eller åstadkom under din tid där.

Om du har gått en kurs, lärt dig ett nytt program, föreläst, haft utbildningar eller engagerat dig i en ideell förening så tar du med det som är relevant för din framtida yrkeskarriär.

KOM IHÅG!

Kom ihåg att det finns inga rätt och fel – ditt CV ska spegla dig och vad du vill. Nu ser vi fram emot din ansökan med CV, oavsett om det är till en specifik tjänst eller ”spontan”.

Klicka här för att se alla lediga jobb samt länk till spontan-ansökan.

 

Meny