Meny

Invici-på-chefsnätverket-Close

DEN SOM KAN FOKUSERA VINNER!

| Kategori: Nyheter | Taggar:

Förra veckan blev vi inbjudna av chefsnätverket Close för att äta en god frukost och lyssna in Gabriella Ringvall. Vi, Anna Kempe och Malin Müllersdorf, gick dit med nära noll i förväntan och gick sedan därifrån fyllda med ny kunskap och insikten om att det är dags för en förändring.

Gabriella hjälper företag och arbetsplatser med att få till moderna och optimala arbetssätt med grund i hjärnforskning och ledarskap. Utifrån diskussioner kring vårt digitala och splittrade arbetsliv vill hon involvera och väcka insikt i vad som är hållbar effektivitet idag.

Morgonens tema var Hjärnsmarta arbetssätt och brainhacks i vardagen:

  • Hjärnans biologiska behov och förmågor
  • Fokus och koncentration
  • Multitasking, dopamin och pauser
  • Beteenden och organisationskultur

Uppmärksamhetsekonomin ställer dygnet-runt-krav på våra hjärnor, i den digitala världen vi lever i får vår analoga hjärna aldrig vila – fokus är helt enkelt en bristvara. Vi behöver aktivt ta hand om vår hjärna och stänga av bruset.

Det gäller att lära sig att ta hand om hjärnan, att veta hur man ska navigera bland all stimuli och skapa maximalt fokus. Det handlar absolut inte om att sluta nyttja och njuta av allting som den digitala världen har att erbjuda utan att ta kontrollen för din kapacitet och uthållighet.

Gabriellas hjärnhack

# Den som kan fokusera vinner

# Rörelse optimerar hjärnan

# Din hjärnas kamp mellan sin drama queen och sin vd

# Tankeväckande arbete fungerar bäst på morgonen

# Pausen, stillheten, vilan, mellanrummet

# Digital omvärld men analog hjärna

# Multitaska vs singeltaska

# Dopaminet

Gabriella pratade mycket om vad som är bra eller dåligt och vad vi uppfattar som belöning eller hot. Att vi hanterar kritik som en kardborre och beröm som teflon.

Det slitna uttrycket som är vanligt förekommande i vår bransch, ”att hålla många bollar i luften” är på väg att bytas ut mot att det är viktigt att kunna planera och hantera sin tid – helt enkelt att kunna fokusera.

Vi skrattade friskt när vi såg filmen Experiment Workfulness från Telenor. Samtidigt som vi fick oss en rejäl tankeställare kring vårt eget beteende…

Sammanfattningsvis så fick Gabriella oss att diskutera hur vi tar hand om vår hjärna, både vi som individer och hur vi har det på kontoret. Måndagsmötet genomfördes utan mobiler och andra skärmar. Bussresor har gjorts utan film, musik, mejl, samtal eller annat – bara tittandes ut genom fönstret.

Blir du nyfiken och vill veta mer? Hör av dig.

Klicka här för att läsa mer om Gabriella och hur du kan jobba mer hjärnvänligt.

Helt enkelt dags för oss att ta hand om hjärnan – dags för förändring!

//Anna och Malin

Meny