Meny

Invici - I huvudet på en rekryterare

I HUVUDET PÅ EN REKRYTERARE

| Kategori: Rekryteringstips, Nyheter, Rekrytering, Karriär | Taggar:

Jag fick möjlighet att medverka i ett av Trygghetsrådets webbinarium på temat ”I huvudet på en rekryterare”, en 60 minuter lång sändning som bygger på medlemmarnas chatt-frågor.

OTROLIGT GIVANDE

Jag har varit i den här branschen i över 20 år och på tok för sällan har jag fått frågor som är så här relevanta och viktiga.

Kanske är det så att man som kandidat tänker att man behöver vara ett fullblodsproffs i dialog med mig. Eller att jag är en gatekeeper som man med list måste ta sig förbi.

Jag ser det som mitt uppdrag att få ut så mycket som möjligt av uppdragsgivaren, om företaget och tjänsten, så att jag kan förmedla en komplett bild till dig som söker det aktuella jobbet.

Sedan ska jag på bästa sätt lära känna dig för att se om du är den person uppdragsgivaren söker. Det handlar om kompetens, erfarenhet och motivation.

Det är mitt jobb att se till att du känner dig trygg i mötet med mig så att ditt rätta jag kommer fram, att vi ges utrymme att prata om det som är relevant kopplat till tjänsten du sökt.

Mitt jobb är också att hjälpa dig att göra bäst ifrån dig i ett nästa möte med uppdragsgivaren, så du kan förvänta dig att jag ger dig lite tips och råd inför det.

Jag tänker att om det finns en som undrar, så finns där förmodligen fler som undrar samma sak. Och då webbinariet endast var tillgängligt för Trygghetsrådets medlemmar så jag kan inte dela länken utan jag väljer istället att lyfta fram några frågor och ämnen här.

CV OCH ANSÖKNINGSBREV

Jag läser alltid ditt cvt först och därefter ansökningsbrevet. Ditt cv tänker jag att du kan hålla relativt statiskt, du behöver inte gå in och ändra för varje tjänst du söker. Däremot är det viktigt att anpassa ansökningsbrevet efter varje tjänst du söker. I det brevet lyfter du fram varför du söker rollen och vad du tycker att du kan bidra med.

Tidigare var det många som efterfrågade ett personligt brev i samband med ansökan till en tjänst. Det är inget vi på Invici efterfrågar utan det vi vill veta är varför du söker tjänsten och vad du tänker att du kan bidra med.

SPONTANANSÖKAN OCH ATT FINNAS DATABASEN

Om du vill hitta ett nytt jobb, eller bara träffa mig för att få lite tips och bollplank, kan det vara bra att skicka in en spontanansökan och därefter ses på ett möte. På så sätt blir du sökbar för oss på Invici när det kommer in roller som du kan matchas mot.

RINGA INNAN ELLER EFTER

Jag fick frågor om man ska ringa innan eller efter att man skickat in sin ansökan. Jag tycker att det är bra om man slår rekryteraren en signal innan man skickar in sin ansökan för att säkerställa att det faktiskt är ett jobb man vill söka. Det kan vara svårt utifrån bara en annons att göra den bedömningen.

När det gäller spontanansökan är det en fördel att göra omvänt. Först delar du ditt cv med oss och sedan hörs vi.

REFERENSER

Du behöver inte uppge dina referenser i ditt cv, dessa återkommer vi till när du kommer till det steget i rekryteringsprocessen där det är aktuellt.

LINKEDIN

Se till att ha din profil på Linkedin uppdaterad. Många rekryterare använder Linkedin för att hitta kandidater. Och följ gärna Invici på Linkedin så riskerar du inte att missa intressanta tjänster eller inbjudningar till webbinarier osv.

HÖR AV DIG!

Ta gärna kontakt med mig och mina kollegor när du undrar och vill veta mer. Och kom ihåg att rekryterarens uppgift också är att hjälpa dig till rätt jobb, inte bara företaget att hitta rätt kandidat.

Jag hoppas att vi hörs!

ANNA KEMPE

📧 anna.kempe@invici.se
📞 0707-29 24 30

 

Anna Kempe är senior rekryteringskonsult och konsultchef. Hon har 20 års erfarenhet av rekrytering och konsultuppdrag inom ekonomiområdet och har under dessa år byggt upp ett fantastiskt nätverk som består av chefer, specialister och projektledare. Innan Anna blev ”Invician” var hon affärsområdeschef för en konsultverksamhet med drygt 100 ekonomikonsulter.

Meny