Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny

Många företag vänder sig till Invici när de befinner sig i en förändringsprocess, eller har förlorat en nyckelkompetens. De ser en interimslösning med en erfaren specialist eller ledare som bästa lösningen. Vi hjälper dem hitta erfarna ekonomer som drivs av att jobba med interimsuppdrag på kort- och lång sikt.

I vårt stora nätverk av kvalificerade ekonomikonsulter så hittar vi den person som är bäst lämpad för just ditt uppdrag när det handlar om en interim lösning. Våra konsulter har lång erfarenhet som ekonomer. De har ofta vana från ledande positioner och utvecklingsarbete.

Ibland sker förändringar snabbt och vi arbetar därför proaktivt med vårt nätverk, allt för att vi ska kunna hjälpa dig när du behöver hyra in en kvalificerad ekonom på kort varsel. Vi ser varje interimsuppdrag som unikt där vår erfarenhet och rekryteringsprocess ger den bästa matchningen för dig som kund och för våra konsulter.

Hör av dig till oss på Invici om du behöver hjälp med en interimslösning!

Några av våra vanligaste tillsättningar inom interim:

Interim CFO

Många av våra konsulter alternerar mellan tjänster som CFO, ekonomichef och andra administrativa chefstjänster. CFO i mellanstora och större företag har ofta en strategisk och affärsnära roll. CFO har ansvaret för företagets hela ekonomistruktur och storleken på företaget är som regel avgörande för hur brett ansvarsområde en CFO har. Våra konsulter har som regel erfarenhet av att ha jobbat i både mellanstora och större företag. De har erfarenhet av olika branscher och specialistområden såsom tjänsteproducerande företag, konsultbolag, tillverkande företag och säljbolag.

Interim ekonomichef

Ansvaret för att styra den ekonomiska redovisningen och rapporteringen är en sårbar position och det är inte ovanligt att ta in en konsult som ekonomichef i samband med en tillfällig lucka eller vid genomförandet av en mer långtgående förändring. Många gånger är det lämpligt med en typ av profil i samband med förändringen medan en annan profil passar bättre vid förvaltning av företagets processer. I dessa situationer är det allt vanligare att ta in en ekonomichef under övergångsperioden. Våra ekonomichefer är vana att jobba i röriga och föränderliga miljöer.

Interim Controller

I en verklighet där konjunkturcykler är nästintill månadsvisa blir det allt viktigare att koppla ekonomisk styrning till affärsverksamheten. Därför är det allt vanligare att mellanstora och stora företag väljer att hyra in en controller för att knyta verksamhetsstyrningen och den ekonomiska styrningen så nära som möjligt till företagets affärsverksamhet. Våra interim-controllers är alla kvalificerade ekonomer och har erfarenhet av att sitta som en del i en ekonomifunktion eller i affärsverksamheten.

Redovisningschef

Det är inte ovanligt att det uppstår en lucka på redovisningsenheten när rapportering och bokslut är som mest kritiskt. Många av våra erfarna konsulter är redovisningschefer och de kommer snabbt in i varje enskild situation. De behärskar de olika kraven på specialistkompetens som efterfrågas t.ex. kunskaper i IFRS, SOX, fastighetsredovisning, upparbetat lager i tillverkning eller konsultverksamhet osv.

Redovisningsekonom

Invici hyr ut ekonomer, cfo, ekonomicher på interimKvalificerade ekonomer behövs i alla företag och en väl fungerande redovisningsfunktion är kritisk för verksamheten. Vid arbetstoppar och vid planerad och oplanerad frånvaro på ekonomiavdelningen är det ofta en vinnande lösning att ta in en redovisningsekonom på interimsbasis för att täcka upp. Våra konsulter har lång erfarenhet av redovisning och har vana av att jobba i extraordinära situationer.

 

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny