Meny

Invici är med på företagsgolf

INVICI PÅ GOLFBANAN

| Kategori: Nyheter | Taggar:

En dag som började i ottan, så tidigt att solen inte ens var på väg upp. Enligt prognos skulle det bli en fin dag med blå himmel och sköna sommartemperaturer. Den här morgonen stämde inte prognosen med utfallet – duggregn och grå himmel.

Under våren fick vi en förfrågan att vara hålsponsor på den företagsgolf som Happy Boss årligen arrangerar. Vi nappade och nu var det dags. Vi slog upp vårt lånade tält och inredde med material mest hämtat från kontoret. Och lite energi till spelarna i form av ingefärashots, gröna härliga äpplen och lite sött.

När spelarna gjorde entré fick de slå sig ned några minuter och svara på tre frågor. Vi på Invici vill alltid i alla punkter vara professionella och vi bad spelarna stava till detta svårstavade ord. Vid första anblicken kan man tänka att det är en lättlöst uppgift men när man sedan börjar granska sin stavning kommer osäkerheten. Vi fick in förslag i en mängd olika stavningsvarianter.

Utslagsfrågan handlade om Invicis över tid uppbyggda nätverk av kvalificerade ekonomer. Frågan var hur många i nätverket som har ett förnamn som börjar med A. Det rätta svaret var den aktuella dagen 904 personer. Och det vanligaste namnet är Anna tätt följt av Anders.

Sista frågan handlade indirekt om ekonomi. Vi undrade vilka nio spelpjäser som ingick i originalversionen av Monopol. Enligt källan Wikipedia är det:

  1. hund
  2. fingerborg
  3. båt
  4. sko
  5. tåg
  6. bil
  7. katt
  8. hatt
  9. skottkärra

Vid prisutdelningen fick alla som var med svaren på frågorna. Och tänk så svårt det kan vara med det där ordet professionell, tom prisutdelaren (jag själv) snubblade på bokstäverna när jag läste innantill. Kanske tur att det inte var jag som rättade de inlämnade svaren…

Tack till alla som kom förbi hål 8 och ägnade en stund åt Invici. Och stort grattis till vinnarna av de två champagneflaskorna, för visst stämmer Winston Churchills citat:

”I framgång är jag värd den och i motgång behöver jag den.”

Och vädret? Prognosskaparna fick rätt, solen kom fram och sken med full kraft. Tack Happy Boss och alla spelare för en bra golfdag på Kungliga Drottningholms Golfklubb!

 

Meny