Meny

Invici och Martin Bach

KRÄVS KONDITION FÖR ETT KONTORSJOBB?

| Kategori: Rekryteringstips | Taggar:

Tankeställarna haglade när hälsogurun Martin Bach gav en frukostknock på Invici-kontoret i Malmö.

  • För att orka gå i en hastighet på 6 km per timma krävs en lungkapacitet på 2,3 liter.
  • En person som har ett stillasittande arbete och inaktiv fritid har en lungkapacitet på 1,7 liter.
  • Och vi som inte är elitidrottare använder bara 25% av den totala lungkapaciteten.
  • För att ”orka” sova måste man ha en lungkapacitet på 0,25 liter.

Om du har ett stillasittande arbete och inaktiv fritid med användbar lungkapacitet på 0,43 liter så blir det inte mycket vila för kroppen…

Att ha rätt kondition och sova rätt är väldigt viktigt för god hälsa. Martin tipsade om att testa att gå 6 km på en timma och sedan känna efter hur det känns – klarar jag detta i ytterligare 7 timmar, dvs en hel arbetsdag? Om inte så har du en grym förbättringspotential! Enligt Martin så tar det inte lång tid att komma en bra lungkapacitet.

Detta fick vi under morgonens inspirationsfrukost lära oss massor kring. Och även hur man som företag kan arbeta med friskvårdsbidraget för bästa effekt. Martin menar att rätt satsade pengar i friskvård ger 4 gånger i avkastning. Och skillnaden i produktivitet på närvaro och sjuknärvaro.

Stort tack till alla er som kom på morgonens frukostknock hos Invici i Malmö. Och extra tack till hälsogurun Martin Bach som gav oss en och annan tankeställare.

SAVE THE MONTH – I september, efter valet, har vi bjudit in SEB för att de ska ge sin syn på det ekonomiska läget. Hoppas vi ses då!

 

TIPS! Här kan du läsa mer om Martin Bach.

Meny