Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny

Om uppdragsgivaren
Brenderup Group är Skandinaviens största leverantör av släpvagnar – och en av Europas ledande koncerner avseende tillverkning och försäljning av släpvagnar och lastbärarsystem. Våra produkter är tillgängliga både för inköp och för uthyrning och de används av professionella aktörer såväl som av privatpersoner. I koncernen ingår varumärken såsom Brenderup, Mont Blanc, Fogelsta, Ellebi och Westbay Trailers.
Brenderup Group har 580 anställda på fem produktions- och monteringssiter, tillsammans med försäljningskontor i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien. Huvudkontoret ligger i Malmö. Koncernen omsätter ca 970 miljoner kronor

Beskrivning av tjänsten
Brenderup befinner sig i en mycket stark tillväxtfas med den övergripande visionen i att vara förstahandsvalet för släpvagnslösningar och transporttillbehör. För att främja målen görs en förstärkning av organisationen och nu söker vi dig som vill vara delaktig i denna spännande förändrings- och tillväxtresa. Du kommer att ansvara för att utveckla och genomföra både den finansiella- och IT-strategin för koncernen. En nyckelroll som kommer vara avgörande för företagets framtida framgång.
Till din hjälp har du ett team bestående av 25 personer, varav 6 är direktrapporterande.
Du blir en viktig sparingpartner till CEO, medlem i koncernledningsteamet och du tar en strategisk samt holistisk roll i koncernens övergripande ledning. Du ansvarar för koncernens administrativa, finansiella, IT- och riskhanteringsoperationer samt leder och planerar, genomför och följer upp all finansiell verksamhet inklusive utveckling av finansiella och operativa strategier, Cash Management, OWC, covenants, ad hoc analyser, rapportering, KPI, budget, prognoser, resultaträkning och balansräkning för koncernen. Vidare äger du strategin samt säkerställer att koncernens IT-struktur fungerar effektivt och på ett finansiellt optimalt sätt. Med ditt goda och målinriktade ledarskap säkerställer du att dina medarbetare behåller sin höga motivation och arbetskapacitet.

Vem är du?
Du är en erfaren CFO/CIO som har en stark historik i att leda och styra en finansfunktion med fokus på en effektiv och korrekt leverans. Vidare är du van att arbeta med förändringsprocesser gällande bolag, medarbetare, kultur och processer i organisationen där du själv leder och supporterar organisationen genom ditt starka finansiella och analytiska sinne, goda föredöme och tydliga affärsmannaskap.
Din ledarstil karakteriseras av att du är en rak ledare som har ett eget driv med hög arbetskapacitet där du är van att gå från strategi till handling. Vidare är du kommunikativ och har förmåga att på ett jordnära och pragmatiskt sätt leda och agera med sunt förnuft och göra förändringar med bibehållen leveranssäkerhet även vid högt tempo. Problem analyseras och åtgärdas effektivt samtidigt som medarbetarna coachas individuellt likväl som i de olika teamen för att skapa en bra sammanhållning. Vidare är du duktig och säker i att skapa starka interna och externa relationer och kommunicera mot dessa med tydlighet och självsäkerhet för att nå resultat. Du är säker och avslappnad i ditt ledarskap där du en teamplayer och föredöme och leder genom att gå före och visa vägen i organisationen där du får saker att hända.
Ställer du upp på koncernens värdeord LISTEN, ACT, CONTRIBUTE, ACCOUNTABLE and TOGETHER – och att du genom öppenhet, ärlighet, integritet samt en vilja att kavla upp ärmarna och se till att saker verkligen händer – då är du den vi söker!

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Brenderup med med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja eller Katarina Alm. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny