Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Som Ekonomichef kommer du att ha ett starkt fokus på att delta i affärsutvecklingen av bolagets båda verksamheter (tjänsteexport inom hälso- och sjukvårdens område samt Tobiasregistret).

Bolaget befinner sig i en intressant utvecklingsfas och rollen som ekonomichef är verksamhetsnära men erbjuder även stor variation mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du kommer även att arbeta med utveckling och förbättring av processer och rutiner. Du har många kontaktytor på olika nivåer inom såväl Stockholms läns landsting som med externa samarbetspartners och myndigheter både nationellt och internationellt. Tillsammans med VD utgör du ledningen för bolaget.

Om uppdragsgivaren
Stockholm Care AB är ett av Stockholms läns landsting helägt bolag med ansvar för att främja och på affärsmässiga grunder driva landstingets tjänsteexport inom hälso- och sjukvårdens område. Uppdraget innebär att vi i nära samarbete med landstingets vårdgivare, framför allt Karolinska Universitetssjukhuset, förmedlar, administrerar och handlägger landstingets export av högkvalitativa hälso- och sjukvårdstjänster till kunder i andra länder. Den internationella efterfrågan avseende kvalificerade hälso- och sjukvårdstjänster har stark tillväxt och intresset för svensk hälso- och sjukvård är särskilt tydligt. Den kunskap, vård och kompetens som finns hos vårdgivarna i Stockholm är av hög kvalitet och ger regionen särskilt goda förutsättningar att ta tillvara på de möjligheter som en ökad vårdexport erbjuder. Bolaget befinner sig därför i ett spännande skede de kommande åren. Utöver tjänsteexporten har bolaget i uppdrag att förvalta och utveckla det nationella registret för givare av blodstamceller, Tobias Registret. Bolaget omsätter idag knappt 100 mkr. Bolaget har för närvarande tolv anställda och vi sitter i fina och ljusa lokaler vid Torsplan i nära anslutning till nya Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Beskrivning av tjänsten
Dina ansvarsområden som ekonomichef:
– I nära samarbete med VD delta i bolagets strategi- och affärsutvecklingsarbete samt upprättandet av business case och affärsavtal
– Driva arbetet med bolagets internationella prissättning och upprättande av lönsamhetskalkyler
– Ansvar för upprättande av månads-, delårs- samt årsbokslut inklusive årsredovisning och deklaration i nära samarbete med serviceorganisationen
– Ansvar för budget, prognos, analys i nära samarbete med serviceorganisationen
– Ansvar för risk- och väsentlighetsanalys samt upprättande och uppföljning av internkontroll
– Uppföljning och utveckling av nyckeltal samt analys av verksamheten
– Ansvar för likviditetsanalys, medelsförvaltning och finansiering i nära samarbete med serviceorganisationen
– Presentera resultat, prognoser och analyser inför bolagets styrelse
– Ansvar för att utveckla bolagsspecifika IT-stöd samt bolagsgemensamma administrativa styrdokument, rutiner och processer
– Personalansvar för 1 person (IT-ansvarig)

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet av redovisning men med tyngdpunkt på business control. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, med extra tonvikt på Excel. Erfarenhet från arbete i företag verksamt inom hälso- och sjukvården och/eller den offentliga sektorn är meriterande. Då bolaget agerar i en internationell miljö är det ett krav att du har mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska.

Vi förutsätter att du har ett utpräglat affärstänk och en vana att arbeta tillsammans med andra personer som inte är ekonomer. Vi utgår ifrån att du är analytisk, affärsmässig, resultatinriktad samt har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Vi förväntar oss att du på ett proaktivt sätt driver frågor runt analys, prissättning och lönsamhet. För att trivas och utvecklas i rollen som ekonomichef på Stockholm Care tycker du om och har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt samt att du snabbt kan växla om tänket däremellan. Du är prestigelös och lyhörd och besitter en god samarbets- och kommunikationsförmåga då kontakterna i rollen är många. Vi tycker att det är viktigt att du känner ett stort engagemang och intresse för den verksamhet Stockholm Care har i uppdrag att bedriva.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Stockholm Care med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny