Meny


Vi söker en driven Business Controller med intresse för spelbranschen till Avalanche Studios Group!

Vi tror att du har ett affärsorienterat mindset och vill arbeta nära och stötta affärsenheter och spelutvecklingsprojekt avseende finansiella frågor inom Avalanche Studios Group. I rollen som Business Controller kommer du att ansvara för att tillhandahålla finansiella analyser och löpande uppföljningar för att möjliggöra välgrundade affärsbeslut.

Om du har ett starkt affärssinne, i kombination med ett prestigelöst och en vilja att lära samt förbättra, är detta definitivt rollen för dig. I den här rollen kommer du att kunna ta initiativ, forma bolagets sätt att arbeta och naturligtvis arbeta nära Avalanche Studio Groups fantastiska spel!

Om uppdragsgivaren
Avalanche Studios Group beskriver sin kultur:

Värderingar
På Avalanche Studios Group tror vi på världar bortom gränserna, vi är engagerade i att utveckla en mångfaldig och inkluderande arbetsplats. Vi är en arbetsgivare med lika möjligheter och värdesätter mångfald på vårt företag och alla på Avalanche Studios Group har ett delat ansvar att skapa en öppen och inkluderande arbetsmiljö där alla behandlas lika och med respekt. Att vara en del av vår värld är inte beroende av var du kommer ifrån, ditt kön eller din sexuella läggning. Allt handlar om din passion och kreativitet.

Medarbetarlöfte
Vi tillhandahåller mål, istället för instruktioner, och möjligheten att göra det bästa arbetet i din karriär.

Det finstilta
Det här är en heltidstjänst på kontoret i Stockholm där vi erbjuder flexibilitet. På Avalanche Studios Group vill vi att alla ska få chansen att nå sin fulla potential, därför är din kompetens- och karriärutveckling viktig för oss. Avalanche Studios Group främjar en öppen och inkluderade arbetsmiljö, där kommunikationen är transparant. Vi tror att du drivs av att få vara delaktig i bolagets fortsatta utveckling samt att arbeta nära företagsledningen.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Avalanche Studios Group erbjuder en spännande internationell arbetsmiljö och företagets mål är enkelt: att utveckla och publicera de bästa open-world spelen i branschen. För att uppnå målet har man för avsikt att anställa de bästa och tillhandahålla en mångsidig, stöttande och inspirerande miljö där talanger kan utvecklas.

Beskrivning av tjänsten
Som Business Controller får du ansvar för ekonomisk planering, uppföljning och analys för några av bolagets projekt och kostnadsställen. Du kommer också att arbeta med ständiga förbättringar av processer, verktyg och arbetssätt för att säkerställa en hållbar och robust Business Controlling funktion.

Ansvarsområden:
– Arbete med lönsamhetsanalys av affärsenheter, utvecklingsprojekt och liveprojekt
– Ansvar för ekonomisk planering, månadsuppföljning och rapportering
– Proaktivt stötta affärsenheter, utvecklingsprojekt, liveprojekt och andra intressenter i resultattolkning och budget- och prognosarbete
– Utmana verksamheten i att vidta åtgärder för att nå finansiella mål
– Analys och uppföljning av KPI:er för att driva lönsamhet och produktivitet
– Utveckla och använda datadrivna rapporter från analys- och databassystemverktyg
– Delta i rapportering till Nordisk Games, en del av Egmont/Nordisk Film (Avalanche Studios Groups ägare)
– Optimera kassaflöden och betalningsprocesser och aktivt delta i att förbättra företagets övriga finansiella processer
– Utföra ad hoc-analys, business cases och utvärdera nya affärsmöjligheter och partnerskap

Du kommer att ingå i ett ekonomiteam på åtta medarbetare, varav tre andra Business Controllers, och rapportera till Business Controller Manager.

Vem är du?
– Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
– Du har 3+ års erfarenhet av arbete med Business controlling
– Du är en avancerad användare av Microsoft Excel och kan hantera stora mängder data samt förstå datamodeller
– Du har erfarenhet av att skriva och presentera rapporter i Microsoft PowerPoint eller liknande
– Du behärskar det svenska och engelska språket väl (engelska är koncernspråk)
– Du är analytisk med starkt affärsintresse
– Du agerar proaktivt och är initiativtagande med en hög energinivå
– Du har en hög arbetskapacitet med förmåga att leverera hög kvalitet inom givna deadlines
– Du är en lagspelare och bidrar till en stark laganda
– Du har erfarenhet från spelbranschen eller ett genuint spelintresse
– Erfarenhet av SQL eller liknande är meriterande

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Avalanche Studios Group med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, telefon 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny