Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Vi erbjuder en roll som Business Controller på KS Projekt där du ansvarar för företagets interna styrning och kontroll avseende ekonomi, projektredovisning och logistikhantering.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och stöttar VD samt övriga organisationen avseende uppföljning och utveckling i ekonomiska frågor som ingår i bolagets drift, styrning och affärsplanering. Du rapporterar som Business Controller till bolagets VD. Du har din placering på Götgatan i Stockholm men rollen innefattar även resor till kontoret i Halmstad.

Om uppdragsgivaren
Karlsson och Svensson Projekt grundades 1999 med ett tydligt mål; att projektleda och leverera nyckelfärdiga, effektiva butikslösningar av högsta kvalitet i tid. Med huvudkontor i Stockholm, logistik- och monteringscentrum i Halmstad, ett projektkontor i Bonn samt ett nätverk av partners, kan bolaget ta sig an projekt i större delen av världen. KS Projekt ska projektleda, leverera och färdigställa nyckelfärdiga butikslösningar och inredningskoncept i kommersiella miljöer enklare, snabbare och smidigare än någon annan i branschen. Läs gärna mer på www.ksprojekt.se

KS Projekt är dotterbolag inom koncernen Norcospectra med ca 400 anställda och en omsättning på ca 700 MSEK. KS Projekt omsätter ca 200 MSEK.

Beskrivning av tjänsten
Som Business Controller ansvarar du bl a för:
– Lönsamhetsanalys av olika kunder och projekt
– Löpande likviditetsplanering/uppföljning
– Att koordinera och genomföra budget och prognosprocess
– Månatlig resultatuppföljning och resultatanalys
– Utveckling och uppföljning av nyckeltal
– Rapportering till koncernekonomi
– Åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet i samarbete med verksamheten
– Att optimera kassaflöden, inköpsflöden och betalflöden samt att aktivt medverka till utveckling i företagets samtliga processer
– Utvärdering av pågående och avslutade projekt i nära samarbete med projektledarchefen
– Att upprätta kalkyler och vara delaktig vid nya affärer

Vem är du?
Du har civilekonomexamen eller motsvarande samt minst 5 års erfarenhet av Business control. Vi ser att du har erfarenhet från projektinriktad verksamhet med successiv vinstavräkning och beräkning av pågående projekt osv. Du talar och skriver svenska och engelska flytande, tyska är meriterande.

För att passa i rollen som Business Controller är det viktigt att du är van vid och trivs med att arbeta självständigt. Du trivs även med att växla mellan att arbeta mer operativt med uppföljning och analys samt mer strategisk där du bl a är delaktig i företagets affärsupplägg med större kunder. Som person tror vi att du är strukturerad och analytisk. Du har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda kontakter inom organisationen och har lätt att kommunicera med verksamheten på ett pedagogiskt sätt.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar KS Projekt med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny