Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Är du en driven lagspelare med stort intresse för att arbeta i en verksamhetsnära roll som business controller. Är du dessutom intresserad av kalkylering och analys samt har ett starkt driv för att ta affären framåt så kan det här vara rollen för dig.

Om uppdragsgivaren
Northern Environmental and Water Solutions AB (NEWS) är ett expansivt miljöteknikföretag med fokus på vatten. Företaget vill bidra till bättre hälsa och miljö genom att utveckla och leverera produkter och system för rening av avloppsvatten. Koncernen är organiserad i tre affärsområden

– Skandinavisk kommunalteknik som utvecklar och säljer system och produkter för att samla upp och transportera avloppsvatten
– FANN VA-Teknik som utvecklar och säljer produkter och system för rening av avlopp på enskild fastighet
– Alunda Polyeten som tillverkar komponenter och system främst till de två produktbolagen

I koncernen går man från ax till limpa, d v s arbetar med hela kedjan från produkt- och projektutveckling via tillverkning till marknadsföring, försäljning och installation. Koncernen omsätter närmare 300 MSEK och har 100 medarbetare i 4 länder.
NEWS är en marknadsledande aktör i Norra Europa inom skräddarsydda och miljöriktiga avloppslösningar. NEWS grundades 2014 i och med samgåendet mellan SKT och FANN och är ett av portföljbolagen inom Litorina.

Strategin med bildandet av NEWS är att bli en ledande leverantör i norra Europa av miljöriktiga avloppslösningar för fastigheter som ej är anslutna till kommunal rening, samt att realisera konkreta synergier mellan SKT och FANN. Tillväxten planeras ske huvudsakligen genom en fortsatt organisk expansion.
Läs mer om bolagen på www.news-group.se

Beskrivning av tjänsten
I rollen som business controller kommer du att arbeta nära verksamheten med controlling vilket inkluderar försäljning och produktion. Du kommer att driva och utveckla prognos- och budgetarbetet samt driva förbättringsprojekt inom ekonomiområdet.

Exempel på ansvarsområden:
-Analys och uppföljning av kund- och produktlönsamhet
-Investerings- och produktkalkylering
-Boksluts- och konsolideringsarbetet
-Likviditetsplanering
-Bevakning av bolagens kapitalisering och finansiering

Vem är du?
Vi söker dig som är duktig på att driva arbetet mot givna mål. Rollen är verksamhetsnära och förmågan att kommunicera på ett rakt och tydligt sätt är viktigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du är proaktiv, flexibel och har god analytisk förmåga. Du är prestigelös och duktig på att prioritera.

Du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av arbetet som business controller. Goda kunskaper i officepaketet, primärt excel och olika affärssystem är viktigt samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet från tillverkningsindustrin är meriterande.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar NEWS AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Katarina Rydell. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny