Meny


Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

– Är du driven, analytisk och kommunikativ?
– Lockas du av en roll med många olika kontakter inom koncernen?
– Är du tekniskt intresserad och har god förmåga att skapa ordning i datastrukturer?

Då kan du vara den Business Controller som OKQ8 söker.

Om uppdragsgivaren
OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag och vi drivs av att, tillsammans med våra medlemmar och kunder, vara med och påverka hela samhällets omställning till en hållbar morgondag. Vi driver över ett tusen stationer i Sverige och Danmark och vi erbjuder produkter till industrier, sjöfart, verkstäder och jordbruk. Vi satsar också stort på hållbar energiförsörjning med solenergilösningar och laddning för elbilar. Läs mer på: okq8.se/om-okq8/verksamhet

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
På OKQ8 kommer du att känna att du bidrar till ett aktivt hållbarhetsarbete och du får möjligheten vara med på en stor förändring av både marknaden och vår finansfunktion. Vår företagskultur präglas av ett vänligt och öppet klimat med förtroende för medarbetarna där du har stora möjligheter att påverka ditt eget arbete.
Du kommer etablera ett stort kontaktnät internt och arbeta tillsammans med många olika funktioner på bolaget. Karaktären av din roll är att du blir centralpunkten för många frågor gällande internrapportering och lönsamhetsuppföljning per affärsenhet och du trivs med att vara i centrum.

Beskrivning av tjänsten
Rollen som Business Controller hos oss innebär att du arbetar nära en eller flera support Divisioner och på ett proaktivt sätt ansvarar för Divisionens arbete med verksamhetsstyrning, prognos och budgetering, samt rapportering och uppföljning. Controlling för support divisionerna innebär i huvudsak ansvar för OPEX och CAPEX.

I den här rollen kommer du ansvara för masterdatahanteringen i vårt controllersystem och därför är det viktigt att du är tekniskt intresserad och har en god förmåga att skapa ordning och reda i våra datastrukturer. Du är även huvudansvarig för att underhålla och vidareutveckla vår kostnadsallokeringsmodell.

Du kommer arbeta med företagsövergripande business case, att skapa analyser och beslutsunderlag, samt ta fram delar av rapportmaterialet till ledning och styrelse. I rollen får du möjlighet att skapa ett stort personligt nätverk både internt inom Finans divisionen och övriga delar av OKQ8-koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Skapa analyser och rapporter av operationella och finansiella nyckeltal och tillsammans med divisionsledningen arbeta fram och följa upp förbättringsåtgärder.
– Driva kostnadsförbättrande åtgärder inom divisionen.
– Hantering av masterdata och löpande konfigurering av controllersystemet.
– Analysera och rapportera OPEX och CAPEX utfall för dina divisioner.
– Leda arbetet med prognos- och budgetarbete inom divisionen.
– Upprättande av business case som beslutsunderlag för ledningen och verksamheten.
– Vid behov ta ett företagsövergripande perspektiv och stödja arbetet med utfall, budget och prognos för koncernen.

Vem är du?
Du behöver ha några års erfarenhet av att ha arbetat som controller i en större organisation. Som person har du ett starkt driv och är van att ta ett stort eget ansvar. Du är mycket analytisk och motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel och i Powerpoint samt en god förmåga att förklara komplexa finansiella förhållanden på ett enkelt sätt.

Du har en god förmåga att identifiera lösningar och kommer gärna med kreativa förslag. Du kommer att arbeta med vårt controllersystem och du är tekniskt intresserad med erfarenhet från hantering av systemkonfiguration och god förståelse för utmaningar i en data warehouse miljö. Du är social, har lätt för att samarbeta med andra och tycker om att upprätthålla ett kontaktnät inom organisationen. Vidare har du en mycket god kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Erfarenhet och profil
– Civilekonom eller motsvarande eftergymnasial utbildning.
– Analytisk förmåga med bred kunskap om företagsekonomi med grundläggande kunskaper i redovisning.
– Gott affärsmannaskap och förmåga att sätta dig in i kommersiella frågeställningar
– Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel.
– Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
– Kan utmana, är drivande och prestigelös.
– Klarar av att djupdyka i detaljer i din analys och sedan aggregera dina resultat och förklara på ett enkelt sammanfattande sätt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny