Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Har du tidigare haft en roll som Business Controller eller Produktions-controller?
Vill du vara med och skapa en helt ny roll på Q-linea AB?
Är du kommunikativ, nyfiken och gillar att jobba verksamhetsnära?
Då kan du vara den person vi söker!

Om uppdragsgivaren
Q-linea AB är ett diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Vår huvudprodukt ASTar är ett system för att snabbt och automatiskt bestämma vilket antibiotikum som är verksamt för behandling av infektions-sjukdomar. Bolaget grundades 2008 runt teknik som utvecklats av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet, tillsammans med bland annat Olink Bioscience AB och Uppsala universitets holdingbolag UUAB.

Beskrivning av tjänsten
Detta är en på Q-linea helt ny roll och du kommer därför ges stora möjligheter att vara med att utforma och skapa en väl fungerande funktion.
Vi söker en analytisk Business Controller/Produktions-controller till Q-linea AB (publ), ett snabbväxande diagnostikföretag noterat på Nasdaq Mid Cap. Som Business Controller ansvarar du bland annat för analyser, produktkalkyler och uppföljningar. Du rapporterar till bolagets CFO och rollen är placerad i Q-lineas lokaler i Uppsala Science Park. Q-linea är ett företag som präglas av en kreativ miljö, entreprenörsanda och högt tempo.

Inledningsvis kommer du vara delaktig i byte av ERP-system sett från produktions- och tillverkningsperspektiv. Ett annat fokusområde i början på Q-linea blir att arbeta med bolagets budgetprocess.

Exempel på ansvarsområden:
– Ansvar för att utveckla och upprätthålla produktkalkyler
– Ansvar för analyser av bruttomarginalen och säkerställa att alla nyutvecklade produkter möter målen för bruttomarginal och lönsamhet
– Ansvar för kostnads- och lönsamhetsanalyser
– Ansvar för uppföljning av volym-, utbytes- och prisdifferenser
– Delaktig i delarna avseende lager, lagerhantering och standardprissättning
– Utveckling av produktionsprocesser tillsammans med ansvarig i produktion
– Delaktig budget och prognos
– Delaktig i bolagets rapportering

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom med några års erfarenhet av arbete i en liknande position i ett företag. Då bolaget står inför en kommersialisering är det önskvärt att du har jobbat i en internationell miljö, gärna i ett noterat bolag.
Goda kunskaper i Excel är ett krav och det är starkt meriterande om du har erfarenhet från olika affärssystem. Har du dessutom varit med vid byte av affärssystem är det ett plus.
Du behärskar både engelska och svenska flytande i tal såväl som skrift.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.
För att vara framgångsrik i denna roll behöver du vara driven, pedagogisk, självgående och van att jobba i ett tight team. Det är viktigt att du har ambition och framåtanda där du eftersträvar en hög standard på ditt arbete samt att du är serviceinriktad. Du trivs i en miljö med högt tempo och i en verksamhet som växer snabbt. Vidare har du en naturlig förmåga att snabbt skapa ett kontaktnät som passar rollen.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Q-linea AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny