Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Är du bra på att snabbt sätta dig in i företags behov av rapportering och hantering av information? Vill du arbeta med komplexa affärskrav för information och omsätta dem i robusta tekniska systemlösningar? Klarar du av att ha ett strategiskt perspektiv men samtidigt arbeta med konkreta operativa affärsförbättrande BI-lösningar?

I så fall är kanske ett jobb inom Arriva Sveriges BI-avdelning någonting för dig.

Om uppdragsgivaren
Nöjd kund. Hela resan.
Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Arriva Sverige är en del i Arrivakoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn som grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.

Beskrivning av tjänsten
Som Business Intelligence Analyst kommer du att ingå i Arriva Sveriges Business Intelligence avdelning som är en enhet som jobbar nära verksamheten och idag har många beröringspunkter med business controlling och finans. Ambitionen är dock att utöka detta till att i högre omfattning omfatta hela verksamhetens informationsbehov. BI-avdelningen i Sverige ingår i den svenska organisationen men är också del i ett större koncernövergripande BI -nätverk med sitt centrum i London.

En stor del av ditt jobb kommer att bestå i att medverka till en förståelse för de externa och interna kundernas behov rörande information, analys och rapportering. Du skall sedan arbeta med att omsätta dessa affärsbehov till konkreta systemlösningar samt även arbeta med att säkerställa användandet och användarvänligheten på Arrivas BI-plattformar.

Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer att vara:

– Förstå, utmana och svara på verksamhetens behov av rapportering och hantering av information.
– Kunna verksamhetens data och datastrukturer väl, om inte bäst, för att kunna leverera professionell sparring till BI-avdelningens kunder.
– Utveckla datamodeller och BI-rapporteringslösningar så att de understödjer verksamhetens behov.
– Säkerställa företagets förståelse för de Business Intelligence-verktyg som finns och kommer göras tillgängliga.
– Medverka i Arriva Sveriges BI- implementeringsprojekt och säkerställa den fortsatta designen och utrullningen av våra BI-lösningar som bygger på data från SAP och andra källsystem.
– Arbeta ad hoc med att lösa informationsrelaterade problem och utveckling rörande verksamhetsinformation och analys samt administrera BI plattformen med tillhörande processer.
– Förvalta och utveckla befintliga och nya BI system såsom Axiom, EPM, BIRST och Power BI

Arriva erbjuder:
Ett företag där det händer mycket och det finns goda möjligheter att vara med och påverka.
Ett bolag som har stor betydelse för samhällets infrastruktur.

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen ser vi gärna att du har denna erfarenhet:

– Relevant utbildningsbakgrund för att omsätta affärskrav rörande ledningsinformation och rapportering till robusta BI-lösningar baserade på moderna BI-verktyg. Examen som civilekonom, systemvetare, civilingenjör eller motsvarande är meriterande.
– Passande bakgrund kan vara som Business Controller med fokus inom BI.
– Erfarenhet av arbete med BI, beslutsstöd och system antingen som systemutvecklare, informationsdriven business controller eller BI konsult. Du är praktiskt och teoretiskt skicklig rörande informationshantering och informationsstrukturer.
– Du har erfarenhet av arbete med moderna BI verktyg. Meriterande är erfarenhet inom BIRST, Power BI, Axiom och AWS Redshift (Andra BI-produkter som Azur, Tableau Qlik, QuickSight är också meriterande).
– Kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i såväl tal som skrift.
– Erfarenhet av transportbranschen är en fördel, men inte ett krav.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper.
Som person är du strukturerad och snabb på att sätta dig in i verksamhetens behov. Du behöver vara duktig på att kommunicera med alla typer av medarbetare, tar ägandeskap, leverera samt tycka om att skapa struktur ur komplex information.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Arriva med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny