Meny


Vi söker CFO till noterat läkemedelsbolag!

Vi söker dig som är affärsdriven och förtroendeingivande och som vill ta en aktiv roll i Annexins framtida strategier och styrning.

I rollen som CFO på Annexin Pharmaceuticals har du det övergripande ansvaret för att självständigt leda och hantera alla processer och funktioner avseende redovisning. Du ansvarar för att bolaget följer svenska och internationella redovisningslagar, regler och praxis, inklusive börsregler. Du ansvarar även för bolagets kassa- och kapitalsituation.

Du stöttar VD i det dagliga arbetet samt i strategi och affärsutveckling. Rollen har ett stort affärsmässigt fokus där du som CFO är en central del i bolagets fortsatta utveckling. Du arbetar utåtriktat och handlingskraftigt mot externa kontakter avseende bl a kapitalanskaffning, börsens intressenter samt potentiella samarbetspartners. Ditt ansvarsområde som CFO innefattar ekonomi, HR, IT samt vid behov Investor Relations. Du är en av VD:s närmaste medarbetare och arbetar tillsammans med övrig ledningsgrupp i ett tight team.

Om uppdragsgivaren
Annexin är ett bolag som har framtiden för sig; vi befinner oss i Fas 2 i klinisk utveckling, dvs i patientstudier och i vårt fall görs den viktigaste i USA. Det rör en medicinskt viktig ögonsjukdom med synnedsättning eller blindhet som symptom och som dessutom är marknadsmässigt väldigt stor. Vår läkemedelskandidat ANXV är en ”kopia” av ett naturligt förekommande protein och den har möjlighet att bli en behandling av många olika sjukdomar inkluderande andra ögonsjukdomar, cancer och hjärtkärlsjukdom. Den har dessutom förutsättningar att användas inom diagnostik och som rent forskningsverktyg.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Vi som jobbar på Annexin är erfarna och väldigt passionerade för att se till att ANXV kommer till patienters nytta och bevisar sig kommersiellt värdefullt. Vi styrs av dessa mål och vi arbetar med partners i stort sett i hela världen för att lyckas. Den inre kretsen som vår kommande CFO tillhör är ännu liten, men med ett flertal stabila och långvariga konsultlösningar. Vi arbetar självständigt men har en bra teamkänsla och ett gott stöd av vår kunniga styrelse. Vi har en bra och ännu stabil ägarbild. Vi arbetar på ett flexibelt sätt rent arbetstids- och lokalisations-mässigt, med ett mycket trevligt kontor i centrala Stockholm som bas.

Beskrivning av tjänsten
Som CFO ansvarar du för att:
– upprätta och säkerställa resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys månatligen enligt given tidplan
– hantera och samordna bokslutsprocess
– upprätta månatlig verksamhetsrapport till styrelse och ledningsgrupp
– följa och analysera KPI’er
– säkerställa att bolaget följer aktiemarknadens regler
– hantera och samordna prognos och budgetprocess
– säkerställa att bolaget vid alla tidpunkter har en uppdaterad och effektiv kodplan, inklusive konton och kostnadsställen
– upprätta årsredovisning i enlighet med vad som krävs enligt lagar, förordningar och praxis
– stötta VD i att säkerställa en kostnadseffektiv och ändamålsenlig kapitalstruktur
– leda och övervaka likviditetshantering
– säkerställa riskhanteringssystem
– hantera, leda och utveckla outsourcade administrativa funktioner inom koncernen, inklusive redovisning, affärskontroll, lön och IT

Vem är du?
Du har högskoleexamen eller motsvarande och har erfarenhet från en motsvarande roll. Du har erfarenhet från en börsnoterad miljö med det regelverk och de rapporteringskrav som ställs. Du har arbetat med finansiering av tillväxt samt kapitalanskaffning. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet av företag inom health care sektorn är meriterande.

Personliga egenskaper som vi efterfrågar är att du har ett gott affärssinne och är analytisk och noggrann, du ansvarar för att den externa rapporteringen levereras med högsta kvalitet. Du har en prestigelös inställning och har inga problem att växla mellan strategiskt arbete och mer operativt arbete. I rollen har du många externa kontakter, därav krävs att du är socialt säker och besitter en god förhandlingsförmåga. Du är kommunikativ och har ett förtroendeskapande agerande.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Annexin Pharmaceuticals med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny