Meny


Söker du en tjänst som Controller på ett bolag med god tillväxt och lönsamhet?
Då kan tjänsten på Sigicom var helt rätt för dig!

CFO Malena Jönsson säger: ”Jag tycker att ekonomi-funktionen ska vara en proaktiv del av verksamheten och vi behöver en analytisk och prestigelös kollega som drivs av att ha en central roll i ekonomifunktionen men samtidigt ha en nära relation till övriga funktioner och därmed kunna hjälpa till att fatta mer ekonomiskt underbyggda beslut.”

Om uppdragsgivaren
Sigicom är ett internationellt framgångsrikt företag i den digitala teknikens framkant. Sigicom är världsledande i utveckling inom mätsystem för omgivningspåverkan. En stor del av intäkterna återinvesteras i forskning och utveckling. Bolaget är på en expansiv resa med en ambition att behålla sin familjära atmosfär. Bakom bolagets framgångar finns ett starkt medarbetarskap, som kännetecknas av ett stort engagemang, entusiasm och kundfokus. Idag arbetar ca 90 personer på Sigicom, varav 53 på huvudkontoret i Älvsjö.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Detta är ett bolag som har sina rötter i ett familjeföretag. Denna känsla lever kvar och det råder en mycket god stämning på företaget.
Sigicom vill växa och utvecklas och är redo att satsa för att komma framåt. Att bolaget går med vinst ger också utrymme för fortsatt expansion.
De ger även möjlighet att arbeta delvis på distans.

Beskrivning av tjänsten
Som Controller tillhör du en ekonomiavdelning med fyra kollegor och du rapporterar direkt till bolagets CFO.
Du kommer få stort eget ansvar och du får utrymme att forma tjänsten tillsammans med kollegorna. Du har det dagliga operativa ansvaret för tre medarbetare där du leder och fördelar arbetsuppgifter.
Exempel på ansvarsområden:
– Stötta och hjälpa organisationen med uppföljning
– Arbeta med värderingsfrågor i bokslut, tex periodisering och lagervärdering
– Ansvarig för koncernens samtliga bolags bokslut
– Ansvarig för kontakt med de utländska dotterbolagen avseende den löpande redovisningen.
– Ansvarig för årsredovisningar och inkomstdeklarationer

Vem är du?
Du är civilekonom eller motsvarande och har minst fem års erfarenhet från liknande tjänster.
Det är positivt om du arbetat i medelstora eller stora företag tidigare och du får gärna ha bakgrund inom revision.

Du kommer bli systemansvarig för ERP-systemet Netsuite vilket innebär att du bör ha tidigare erfarenhet från olika affärssystem. Det är ett plus om du arbetat i Netsuite tidigare.
Du är en van användare av Office 365.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, prestigelös och kommunikativ.
Du har en öppen personlighet med intresse för koncernens verksamhet.
Eftersom Sigicom är en internationell koncern behöver du behärska båda svenska och engelska flytande, både i tal och skrift.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Sigicom AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, telefon 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny