Meny


Har du en bred erfarenhet inom redovisning?
Trivs du med personalansvar och är du lösningsorienterad?
Skulle du uppskatta ett mycket trivsamt internationellt företag med fokus på kvalitet?
Då kan du vara den ekonomiansvarig vi söker till Makita Sverige!

Vid mitt besök på Makitas svenska huvudkontor känner jag direkt att här råder en mycket välkomnande atmosfär. Kontoret är ljust och fint och nyligen renoverat. Det är stora ytor som gjorda för både arbete och sociala aktiviteter. De har ett snyggt och stort showroom där deras produkter presenteras. Makitas personal är alla mycket trevliga och behandlar varandra med både glädje och respekt. Jag tänker, här borde alla ekonomer vilja jobba.

Lotta Groth, Makitas Operations Manager säger: ”Våra medarbetare är vår mest värdefulla tillgång. Om de trivs, mår bra och utvecklas – då mår företaget bra och utvecklas med dem. Vår kultur präglas av vår värderingsgrund som inspirerar till nyfikenhet, samarbete, öppenhet och delaktighet”

Om uppdragsgivaren
Makita Corporation är ett av världens största verktygs-producerande företag som med 100 års erfarenhet utmärker sig för sin utmärkta prestanda och höga kvalité. Makita finns representerade på alla kontinenter med över 50 dotterbolag. Makita Sverige etablerades i september 2008 och är en filial till Makita Oy, Finland. Vårt huvudkontor med nybyggt showroom och nya, fräscha utbildningslokaler ligger i Sollentuna.
Läs mer om Makita Sverige på www.makita.se.

Beskrivning av tjänsten
Som ekonomiansvarig på Makita Sverige får du en ansvarsfull roll i ett framgångsrikt bolag. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens redovisning och rapporterar till bolagets Operations Manager. Då tjänsten är verksamhetsnära kommer du ha flera olika kontaktytor internt och du förväntas bidra med din kompetens på flera olika sätt.
Detta är en bred tjänst där du kommer arbeta med högt som lågt.

Exempel på ansvarsområden:
– Leda och fördela arbetet för avdelningens två ekonomer
– Ansvar för kund- och leverantörsreskontra tillsammans med kollegorna
– Löpande redovisning
– Moms- och skattedeklaration
– Ansvarig för månads- och årsbokslut och dess avrapportering
– Diverse analyser och rapportering
– Utveckling av processer och rutiner

Vem är du?
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi.
Din erfarenhet får gärna vara från internationella bolag och du känner dig trygg med redovisningens alla delar.
Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
När det gäller system behöver du vara en van användare av Officepaketet och framför allt Excel. Har du arbetat i Cognos är det meriterande.

Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att lyckas och trivas i rollen är du prestigelös och ställer upp där det som bäst behövs. Du är strukturerad, driven, nyfiken och lösningsfokuserad.
Du är engagerad och sätter värde på att dina medarbetare trivs och känner sig delaktiga i sitt arbete.
Vidare har du en god förmåga att prioritera och kan hantera flera uppgifter parallellt.
Samtidigt är du en person som trivs med att etablera och utveckla relationer med dina kollegor. Du har en stark vilja att bidra till Makitas framtid.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Makita med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, tel 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny