Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Är du driven, ansvarsfull och kommunikativ?
Lockas du av en självständig redovisningsroll med koncernrapportering?
Trivs du att arbeta nära verksamheten?

Har du arbetat något år på revisions- eller redovisningsbyrå så kan du vara den ekonomiansvarige som Penlink söker.

Om uppdragsgivaren
Penlink ingår i Addtechkoncernen som är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 2 000 anställda i ungefär 120 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Penlink är ett skandinaviskt specialistbolag med innovativa lösningar inom bland annat elektro-optik, roterande överföring och kundanpassade servosystem. Konstruktionerna ska fungera dygnet runt i de mest extrema miljöer. Vi jobbar inom segmenten; militärt, olja & gas, industriell automation och mycket mer. Penlinks huvudkontor ligger i Sverige (Hägersten) och det finns ett säljkontor i Göteborg.

Beskrivning av tjänsten
I din roll som ekonomiansvarig kommer du att ha ansvar för hela ekonomiprocessen. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisning, uppföljning samt rapportering. Rollen kommer innebära ett varierande och prestigelöst arbetssätt där du både arbetar operativt samt strategiskt med ekonomifrågor. Du rapporterar till bolagets VD samt ekonomifunktioner på koncernnivå. Tjänsten är placerad på Penlinks huvudkontor i Hägersten.

Ditt arbete innefattar ansvar över samtliga arbetsuppgifter inom ekonomiområdet såsom:

* Analys och verksamhetsuppföljning
* Löpande redovisning
* Upprättande av månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning
* Moms- och skattedeklarationer
* Resultat- och lönsamhetsuppföljning
* Valuta- och likviditetshantering
* Kund- och leverantörsreskontra
* Löneadministration
* Rapportering till koncernen

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du ett inre driv och är en ”doer” som får saker att hända. Du trivs i en självständig roll. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd, smidig och du värdesätter ett gott samarbete. För att lyckas i rollen har du förmågan att ta ett strategiskt och helhetsorienterat perspektiv.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har en god IT-vana och är en van användare av Officepaketet. Penlink arbetar med Visma.Net som affärssystem och Visma Lön.

Vi tror att du i din bakgrund kan ha något år på revisions- eller redovisningsbyrå och känner dig redo för att ta ett totalansvar över ekonomin i ett bolag med koncernrapportering. Erfarenhet från en liknande roll är naturligtvis också meriterande.

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har:

* En relevant högskoleutbildning.
* God erfarenhet av såväl redovisning, analys som verksamhetsuppföljning.
* Erfarenhet av projekt- och lagerredovisning.
* God datavana

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Penlink med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny