Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Sortera är en snabbväxande och lönsam koncern inom materialåtervinning med hållbarhet som affärsmodell. Koncernen kännetecknas av en stark entreprenöriell kultur med kärnvärdena service, hållbarhet och kompetens.

Den kraftiga tillväxten kräver en effektiv och affärsnära ekonomiorganisation – vi söker dig som vill vara med att bygga vidare!

I rollen som ekonomichef förväntas du vara drivande och agera projektledare för att tillsammans med ditt team skapa en hållbar plattform avseende struktur, kvalitet och kontroll för redovisningsprocesserna i bolagets fortsatta tillväxt. Du är van vid och gillar ledarskap, att utveckla och motivera dina medarbetare och bygga effektiva processer och strukturer.

Om uppdragsgivaren
Sortera är genom sina tre affärsområden (Recycling, Industry och Materials) den främsta och mest specialiserade aktören inom bygg/anläggnings-avfall i Sverige. Med våra drygt 300 anställda och en omsättning överstigande 900 miljoner bedriver vi verksamheten i egen regi från försäljning, insamling och återvinning till slutmottagare. Sortera är verksamma från Gävle i norr till Ystad i söder. Sortera verkar under varumärken såsom Sortera, BIG BAG, Sortera Industry, Åkerisäcken och Sortera Materials. Sortera har historiskt växt kraftigt på ett framgångsrikt sätt både organiskt och genom förvärv och har sista tre åren genomfört tre förvärv per år. Läs gärna mer på www.sortera.se

Beskrivning av tjänsten
Du är ansvarig för att Sortera har en väl fungerande ekonomifunktion och eftersom tjänsten är operativ bidrar du även med din kompetens inom redovisning och rapportering. Du kommer även utgöra en central och drivande roll i ekonomifunktionens övergripande förbättringsprojekt har i rollen som ekonomichef personalansvar för idag 9 medarbetare.

Dina ansvarsområden som ekonomichef:
– Övergripande ansvar för planering och genomförande av månads-, kvartals- och årsbokslut för dotterbolagen
– Rapportering till verksamhet samt till koncernredovisningsansvarig
– Operativt redovisningsarbete
– Kassaflödesprognos
– Ägare av processerna runt reskontra, kravhantering och redovisning
– Delaktig i budget- och prognosprocessen
– Stötta i integrationsarbetet av förvärv
– Ägare av ekonomisystem
– Utveckling av funktionen för att säkerställa att ekonomiorganisationen möter högsta standard avseende kvalitet, service och effektivitet
– Upprättade och dokumentering av processer och policies
– Löpande stöd till verksamheten

Du rapporterar i rollen till CFO och sitter på bolagets kontor i fräscha lokaler centralt i Liljeholmen.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har gedigen erfarenhet av redovisning. Du har dokumenterad erfarenhet av att projektleda och genomföra förändringsprocesser, exempelvis att etablera Shared Service Center eller delmoment inom det. Vidare har du erfarenhet av personalledning.

Då du tillsammans med ditt team kommer att skapa en ny plattform i bolagets fortsatta tillväxt ser vi att du är drivande, målinriktad och trivs med att bygga struktur och effektivitet. Du är givetvis noggrann och mån om att leverera kvalitet. Du har en mycket god analytisk förmåga och förståelse för affärs- och kundvärdet.

Vi ser ett ledarskap där du uppvisar ett stort engagemang i det du tar dig an och att du har ett tydligt förbättrings- och utvecklingsfokus. Du trivs med att ta initiativ och att fatta beslut. Du leder och driver förändring genom en tydlighet och målinriktning, du räds inte att delegera och du har en ödmjuk och entusiasmerande personlighet.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sortera med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny