Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Vill du jobba i en bred roll där du fokuserar dels på den finansiella analysen dels får möjlighet att jobba verksamhetsnära? Har du ambitionen och viljan att skapa en förståelse för vad som ligger bakom siffrorna? Har du både karriärdriv och vill ha social stimulans i din vardag? Vi välkomnar då dig som är redo för ditt nästa kliv i karriären – här är din chans!

Om uppdragsgivaren
BorgWarner utvecklar och tillverkar system och komponenter till de största fordonstillverkarna världen över och BorgWarner i Landskrona är en del av PDS (Power Drive Systems) vars vision och mål är att uppfinna och utveckla rena och energi-effektiva system för framdrivning av förbrännings-, hybrid- och framförallt elektriska fordon vilket våra kunder satsar på och redan växer inom. Hos oss finns stora möjligheter till egen utveckling, då du kommer att arbeta med kompetenta medarbetare och får möjlighet att påverka såväl produkt som process och metoder. Med kunder och systerbolag inom PDS på flera kontinenter, finns goda möjligheter till resor och arbete utomlands, för den med intresse. I vårt karriärprogram erbjuds du personlig utveckling och möjligheter finns att även prova arbete inom andra funktioner.

Beskrivning av tjänsten
Du kommer att ha rollen som Financial Analyst vilket innebär att du jobbar brett och nära den operativa verksamheten men också med stark koppling till bolagsrapportering. Du fungerar som en högra hand till Senior Finance Manager som också är den du rapporterar till. I ditt ansvar ingår att ta fram presentationsunderlag, delta i den årliga affärsplaneringsprocessen samt månadsbokslut med tillhörande rapportering och variansanalyser. Du driver även budgetprocessen och uppföljningar/prognoser. Utöver detta kommer projektarbete bli en naturlig del av dina arbetsuppgifter. I ditt dagliga arbete kommer du ha nära kontakt med verksamheten såväl lokalt som globalt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ta fram presentationsunderlag och upprätta finansiella analyser

Delta i månads- och prognosrapportering

Koordinera rapportpaket och analyser

Koordinera internrevision och efterföljande aktiviteter

Delta i beräkningar och analyser av business case

Ekonomiteamet är ett sammansvetsat gäng på åtta personer där miljön präglas av en familjär och god stämning med såväl humor som högt engagemang. Ni delar kunskap sinsemellan och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank i olika frågeställningar. Du blir snabbt en del av gänget samtidigt som du i din roll också har nära kontakt med övrig verksamhet.

Vem är du?
Du är Civilekonom eller motsvarande med ca 5 års erfarenhet av roller inom redovisning/revision och controlling i en större, gärna internationell, organisation. Du har en bra grundförståelse inom redovisning med vana att analysera såväl resultat- och balansräkning som kassaflöde. I dina tidigare roller har du arbetat brett med controlling där det är en fördel om du har vana att driva budgetprocessen. Ditt systemintresse är stort där du behärskar Officepaketet med tyngdpunkt på Powerpoint och Excel. Har du även erfarenhet av att jobba i någon av de större koncernrapporteringssystemen, där HFM ses som en merit, kommer du ha nytta av detta. Din kommunikativa förmåga är god och då det är en internationell organisation är det viktigt att du kommunicerar på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Att jobba med många kontaktytor inom organisationen är något du både är van vid och får energi av. Som person är du nyfiken och arbetar målinriktat med ett stort driv. Du är analytisk med hög problemlösningsförmåga men är också en social team-player som gärna driver förändringar.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Borg Warner med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 31 maj. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny