Meny


En Financial Controller roll med teamledaransvar i ett bolag som är på en spännande utvecklingsresa! Vill du ha en roll där du får möjlighet att varva bokslut med rutin- och processutveckling? Då kan du vara rätt person till denna roll!

Om uppdragsgivaren
ARE är ett finskt familjeföretag som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. ARE-koncernens högre syfte är att bidra till ett hållbart samhälle genom installationer som utvecklar framtidens hållbara och flexibla fastigheter. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.

I ARE Sverige ingår Kungälvs Rörläggeri med Inter El och Climat80 Gruppen som omfattar Climat80, Climat80 Entreprenad, Elfast, Klimatkyl, Lunds Värme & Sanitet och Stjernfeldts VVS.

För mer info se: www.are-group.se

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Financial Controller får du det övergripande ansvaret för samordning av bolagsrapporteringen inom ARE Sverige. Du blir ett viktigt stöd till övriga redovisningsekonomer i teamet gällande redovisnings – och rapporteringsfrågor och du stöttar även CFO och Business Controller i den finansiella planeringen och budget/prognosarbetet inom koncernen. En stor del av rollen består i att fortsätta utvecklingsarbetet kring rutiner och processer i syfte att uppnå en harmonisering. Du ingår i ett ekonomiteam av 8 personer som har ansvar för 6 bolag inom Region Syd där du rapporterar direkt till CFO för ARE Sverige.
I din roll kommer du att ha många kontaktytor såväl lokalt som utåt i organisationen och med externa parter samt stor möjlighet att påverka redovisningsfunktionen. Det är en ny roll i organisationen så den kommer att utvecklas och utformas tillsammans med dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Löpande redovisning, internfakturering och momsredovisning
– Månads-/ årsbokslut, årsredovisning, bolagsdeklaration och rapportering
– Likviditetsplanering
– Koordinera och kvalitetssäkra rapportering
– Avvikelse analys mot budget samt kostnadskontroll
– Ansvar för extern revision
– Stöd till ekonomiteamet i redovisning/rapportering
– Utveckla processer och rutiner inom ekonomi
– Driva förändrings- och harmoniseringsarbete

Du välkomnas in i ett bolag som är på en förändringsresa där man håller på att skapa en gemensam kultur i koncernen och där medarbetarna är en viktig del i att skapa en ny framtid.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har en universitetsexamen inom ekonomi alternativt en yrkesutbildning med ca 5-10 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete med god förståelse av K3 regelverket. Då det i rollen ingår ett teamledaransvar ser vi gärna att du har erfarenhet och motiveras av detta. Vidare har du vana av att utveckla rutiner och processer samt skapa tydlighet i ansvarsområden i syfte att harmonisera processer. Du har goda kunskaper i Excel samt ett stort systemintresse som kommer väl till pass då bolagen idag jobbar i olika ekonomisystem. Har du jobbat med projektredovisning samt har vana av att stötta i budget- och prognosarbete är detta en fördel. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann, initiativtagande och prestigelös samt har lätt för att skapa förtroende i organisationen. Med ett stort driv tar du dig an dina arbetsuppgifter som du både planerar, genomför och vidareutvecklar som ett steg i det kontinuerliga förbättringsarbetet.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar ARE med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 10 december. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny