Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Har du en bred kompetens inom redovisning?
Är du ansvarsfull och har högt driv samt god samarbetsförmåga?
Lockas du av en internationell verksamhet?

Då kan du vara den Financial Controller som BearingPoint söker!

Om uppdragsgivaren
BearingPoint är en ledande partnerägd IT- och Managementkonsultfirma med mer än 10 000 konsulter i sitt globala konsultnätverk. Vi hjälper kunder inom alla branscher, och i mer än 75 länder, att identifiera och förverkliga sina strategier. Vi kombinerar branschspecifik, funktionell och teknisk kompetens och erfarenheter med relevanta verktyg för att skräddarsy affärslösningar till varje kunds specifika utmaning.

Beskrivning av tjänsten
Ekonomifunktionen, som idag består av tre personer, ansvarar för Norden (Sverige, Finland och Norge) som region, samt för respektive land. Som Financial controller kommer du i huvudsak att arbeta med års-, kvartals- och månadsbokslut, årsredovisningar, budget och forecast för de nordiska länderna samt analys av resultat- och balansräkning och finansiella nyckeltal. Vidare förväntas Financial controller ansvara för skatter, moms och deklarationer samt kontakten med revisorer och lokala myndigheter. Även arbetsuppgifter relaterade till intercompany kan förekomma.

Du rapporterar till nordisk CFO som sitter i Stockholm, där även tjänsten är placerad. Resor till Malmö kan förekomma i varierande grad, då en del av ekonomiavdelningen är placerad där (det går bra att resa ner över dagen). Enstaka resor inom Norden eller till Tyskland, där huvudkontoret är beläget, kan förekomma.

Vem är du?
Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet från liknande roll, gärna med bakgrund från revision kombinerat med tidigare erfarenhet som controller. Vidare har du akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och goda kunskaper i Excel. Som person är du ansvarsfull, driven och ödmjuk. Du har ett noggrant, metodiskt och analytiskt arbetssätt med en förmåga att se till helheten och prioritera. Vidare är du lösningsorienterad och intresserad av förändringsarbete för förbättring och effektivisering. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga, behärska engelska flytande i tal och skrift samt trivas med många kontaktytor. Meriterande är det om du har erfarenhet från arbete med de nordiska länderna samt kunskaper inom de nordiska språken (helst finska). Erfarenhet av att arbeta i SAP och med projektredovisning är även det ett plus i kanten.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar BearingPoint med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny