Meny


Har du revisionsbakgrund samt arbetat som Financial Controller?
Är du ansvarstagande och noggrann?
Söker du en tjänst på ett bolag som verkligen gör skillnad?
Då kan du vara den Financial Controller vi söker till Swedfund International AB

Johan Selander, CFO ”Swedfund är en organisation i tillväxt och vårt uppdrag känns viktigare och mer relevant än någonsin. Även ekonomifunktionen har vuxit vilket medfört både nya och förändrade roller och vi tar samtidigt sikte på att utveckla och modernisera våra interna processer och rutiner genom bättre systemstöd. I vår förändringsresa kommer tjänsten som Financial Controller vara en mycket viktig och spännande roll”

Om uppdragsgivaren
Swedfund är Sveriges utvecklingsfinansiär och ska bidra till minskad fattigdom genom hållbara investeringar i världens fattigaste länder. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag.
Swedfund har 60 medarbetare med kontor i Stockholm och Nairobi.
Med ständigt fokus på vårt uppdrag att bekämpa fattigdom bygger vi en utvecklingsfinansiär i världsklass som genom aktivt ägande, partnerskap och nytänkande utvecklar hållbara och lönsamma företag i världens fattigaste länder.

Beskrivning av tjänsten
Som Financial Controller ingår du i en ekonomifunktion med sex kollegor och du rapporterar till bolagets CFO.
Du har ansvaret för hela processen avseende bokslut och rapportering som sker enligt IFRS. Du leder bokslutsmöten och samordnar produktion av delårsrapporter och finansiella delarna av den integrerade årsredovisningen.

Exempel på ansvarsområden:
– Upprättande av månads- och årsbokslut
– Avstämningar av vissa balanskonton
– Samordna produktion av delårsrapporter och årsredovisning
– Kontaktperson och samordnare för extern revision
– Sekreterare i revisionsutskottet
– Hantering av projektlån och lånereskontra
– Skatteberäkning och inkomstdeklaration i samverkan med extern part
– Rapportering till ägaren och diverse statistik
– Olika projekt för att utveckla boksluts- och rapporteringsprocessen

Erfarenhet och profil
Du är civilekonom med inriktning mot redovisning och du har sannolikt en revisionsbakgrund. Dessutom har du haft en linjeroll som motsvarar erfarenhet av det vi efterfrågar.
Swedfund är ett statligt ägt bolag och upprättar sin rapportering enligt IFRS varför erfarenhet av detta är meriterande.
Du behärskar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.
Du har arbetat i olika ekonomisystem och du är en van användare av Officepaketet med mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen som Financial Controller är du van vid att ta eget ansvar. Du har fokus på hög kvalitet, god analytisk förmåga som kan hantera både detaljer och helheten.
Du har en positiv inställning och en vilja att dela med dig av din kunskap samtidigt som du är förändringsbenägen och vill utvecklas tillsammans med verksamheten. Du trivs med att vara spindeln i nätet där du får användning för stark kommunikativ förmåga i både interna och externa gränssnitt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Swedfund International AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, tel 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny