Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Är du en erfaren CFO med fokus på att utveckla företag och bidra med tillväxt och lönsamhet kan detta vara en passande utmaning.
DISAB har en lång tradition och står nu inför att ta nästa steg. Du kommer tillhöra ett bolag där alla bidrar med sitt engagemang och som Group CFO kommer du få en nyckelroll på företaget.

När jag besöker DISAB får jag direkt en mycket positiv känsla. Koncernchef Martin Dahlberg ger mig en bra överskådlig bild av vad han vill uppnå med företaget.
Här finns det både möjligheter och utmaningar. Efter vårt möte tar vi en rundvandring och hälsar på flera av de medarbetare som jobbar där. Vi besöker även deras produktionshall och jag blir imponerad över de avancerade anläggningar de producerar.

Koncernchef Martin Dahlberg säger ”DISAB har en marknadsledande position med högteknologiska produkter i en marknad med mycket stor potential. Vi har redan inlett en organisk tillväxtresa som ska kompletteras med förvärv på en fragmenterad internationell marknad. För att lyckas med detta är det viktigt med full transparens i verksamhet som förutsätter verksamhetsanpassade system, drivande nyckeltal och ett starkt intresse för affärsmannaskap i hela ledningsgruppen.”

Det är uppenbart att en roll som Group CFO på DISAB borde locka många.

Om uppdragsgivaren
Att hålla damm och spill under kontroll på alla industriområden är en stor uppgift, särskilt när det gäller att upprätthålla processkvalitet och uppnå höga krav på hälsa och säkerhet och miljöprestanda.

Baserat på vår erfarenhet av vakuumteknik och vår expertis inom tekniska lösningar för olika industriella applikationer, används vår utrustning varje dag för att rengöra anläggningsplatser, ta bort damm och farliga partiklar, återvinna spill, transportera och återvinna alla slags värdefulla material.
Vårt uppdrag är att tillhandahålla dammfria industrimiljöer. Vår vision är att vara ledande inom vårt område.

Beskrivning av tjänsten
Som Group CFO rapporterar du till bolagets koncernchef men utan personalansvar.
Du kommer tillsammans med ledningen vara med och skapa förutsättningar för struktur och uppföljning. Strategiskt arbete är det mest väsentliga och du arbetar med flera olika områden.
Redovisningen, lönehanteringen och cash management hanteras på ett kvalitetssäkrat sätt av ekonomiavdelningen som finns på kontoret i Eslöv där deras ekonomichef är personalansvarig. Din roll som Group CFO är placerad på kontoret i Vallentuna och du har ett nära samarbete med ekonomiavdelningen, men också med hela DISABs försäljningsorganisation, produktionsenheter etc.

För att lyckas behöver du ha ett genuint intresse för människor, affärsmannaskap och producerande verksamhet. Större delen av din tid kommer att bedrivas ute i verksamheten i samråd med kollegor för att öka transparensen.

Exempel på ansvarsområden:
– Bygga upp en fungerande controllerfunktion inom produktion, försäljning m.m.
– Agera bollplank inom affärsutveckling åt koncernchef
– Driva fackliga förhandlingar tillsammans med VD
– Nyckeltal
– Bidra och till stora delar driva processer avseende avtal, strategiskt inköp och internprissättning
– Stödja kommande M&A-processer
– Anpassa och utveckla affärssystem, inkl utvärdera byte av affärssystem
– Diverse ad hoc-uppgifter

Vem är du?
Du har en utbildning som Civilekonom, Industriell ekonomi eller motsvarande.
Du får gärna ha erfarenhet från industriföretag där du arbetat med kvalificerad controlling eller som CFO.
Det mest viktiga är din inställning till en tjänst där du verkligen får vara med på en utvecklingsresa.
För att lyckas i rollen behöver du vara driven, nyfiken och målinriktad.
Samtidigt är du lyhörd, kommunikativ och du har ett tydligt intresse för affärsutveckling.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar DISAB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, tel 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny