Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som Group Financial Controller!

Som Group Financial Controller på Nomor får du arbeta i en bred och utvecklande roll på nordisk koncernnivå i ett dynamiskt och globalt företag. Du får stora möjligheter till påverkan i en entreprenöriell miljö. Det finns stora möjligheter för dig som trivs med utveckling av system och processer.

Den viktigaste framgångsfaktorn för Nomor är deras medarbetare. Det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Du kommer bli en del av ett härligt team med drivna kollegor! Kulturen beskrivs som mjuk, man lyfter fram och berömmer varandra och glädjs åt varandras framgång.

Om uppdragsgivaren
Nomor är ett av Sveriges och Norges största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. I Sverige finns man representerade med åtta regionkontor och tjugosex lokalkontor från Boden i norr till Malmö i söder. Nomor ägs numer av Terminix – ett ledande amerikanskt bolag inom skadedjurskontroll. Visionen är att uppfattas som Sveriges bästa tjänsteföretag. Till deras huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare.

Beskrivning av tjänsten
Som Group Financial Controller kommer du att ansvara för legal och operativ rapportering samt koncernredovisning för den nordiska verksamheten. Du kommer att ha en nära dialog med de amerikanska ägarna och revisorer avseende frågor kring regelverk och intern kontroll. Din roll är rådgivande inom koncernen och du supporterar de lokala ekonomifunktionerna i den svenska och norska verksamheten samt verkar för att ekonomifunktionerna arbetar så enhetligt och effektivt som möjligt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Financial Controller kommer innefatta:

– Ansvar för koncernrapportering inklusive konsolidering
– Årsredovisningar
– Framtagande av månadsrapporter för den operativa verksamheten
– Driva dialog kring redovisningsprinciper och regelverk
– Kontakt med externa revisorer gällande intern kontroll och redovisningsfrågor
– Driva utveckling av rapporteringsstruktur
– Delaktig i förvärvsanalyser och due diligence processer
– Delaktig i sammanställning av material och presentationer för styrelse och ledning
– Delta och driva utvecklings- och förbättringsprojekt avseende processer och system

Du kommer att vara en del av ett ekonomiteam på tio personer. Rollen är placerad på Nomors huvudkontor i Sollentuna och du kommer att rapportera till Johan Hansson, CFO.

Vem är du?
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och vi tror att en lämplig bakgrund för rollen kan vara att du har ca 4 års erfarenhet av revision eller Financial control. Alternativt att du varit i kontakt med koncernrapportering i en redovisningsroll och vill fortsätta utvecklas inom koncernredovisning/rapportering. Du behöver ha en god förmåga att tolka redovisningsregelverk för att sedan på ett lättförståeligt sätt presentera och kommunicera slutsatser. Du har ett generellt systemintresse och är en van användare av Excel. Du har flytande kunskaper i både svenska och engelska i tal och i skrift. Erfarenhet av konsolidering ser vi som meriterade men inget krav.

Som person är du handlingskraftig och besitter förmågan ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta i ett team för att nå gemensamma mål. Du har ett självförtroende och driv och vågar komma med idéer och implementera förslag, rekommendationer och nya arbetssätt i verksamheten. Du trivs i en självständig roll samtidigt som rollen innebär många kontaktytor med kollegor inom organisationen och externt. Det är därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta samtidigt som du kan motiveras av att arbeta självständigt.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Nomor AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande och tillsättningen kommer att ske skyndsamt. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny