Meny


Trivs du med att arbeta med koncernredovisning och har ett systemintresse?
Trivs du med ett varierat arbete där dagarna kan se väldigt olika ut?
Trivs du med att skapa nätverk i organisationen?
Då kan rollen som Group Reporting System Controller på Hexagon vara rätt för dig!

Robert Belkic, CFO: ”På Hexagon blir du en del av ett härligt gäng med kompetenta och engagerade kollegor. Här får du möjlighet att arbeta på huvudkontoret med familjär stämning, samtidigt som du skapar ett globalt nätverk av kollegor. Vill du vara med och effektivisera och digitalisera koncernredovisningsfunktionen så är Hexagon platsen för dig.”

Dina huvudsakliga uppgifter är att vara delaktig i konsolidering av Hexagonkoncernen och att driva systemutveckling av koncernredovisningssystemet OneStream. Som superuser för systemet kommer du bistå övriga organisationen i systemfrågor i OneStream men även driva digitalisering och effektivisering genom implementering av analysverktyg m.m.

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter och får arbeta i ett team med gott samarbete.

Om uppdragsgivaren
Hexagon är ett världsledande företag inom sensorer, mjukvara och autonoma teknologier. Bolaget sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet. Deras teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 22 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 4,3 miljarder EUR. Läs mer på www.hexagon.com och följ bolaget på @HexagonAB.

Du får på Hexagon vara del i ett sammansvetsat gäng i ett bolag med en familjär stämning samtidigt som du är del av en global, noterad koncern.

Beskrivning av tjänsten
Som Group Reporting System Controller kommer du att:
– Vara delaktig i koncernkonsolideringen
– Ansvarig för bolagets nya implementerade koncernredovisningssystem OneStream
– Arbeta med framtagande av externa finansiella rapporter (delårsrapporter och årsredovisning)
– Driva utvecklingen/förbättringen av OneStream
– Bistå i förvaltning och utveckling av IFRS 16 (leasing) i systemet
– Rådgivare i systemfrågor till övriga kollegor
– Ad hoc rapporter
– Utbilda internt i nya konsolideringssystemet

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad ekonom alternativt IT-ekonom och har mycket goda kunskaper inom koncernredovisning samt har ett dokumenterat systemintresse. Vi tror att du har erfarenhet av operativt arbete på en koncernredovisningsavdelning i en internationell koncern, gärna med ett stort intresse för systemet. Meriterande om du har erfarenhet av OneStream eller annat liknande koncernredovisningssystem.

Då du kommer att ha mycket kontakt med Hexagons dotterbolag är det viktigt att du har en god social förmåga och behärskar engelska väl i tal och skrift. Du är en van användare av Excel. Vi tror vidare att du är en prestigelös person som inte är rädd att dyka ner i detaljer. Du kommer att arbeta operativt med koncernkonsolidering samtidigt som du är ansvarig för systemet OneStream. Du motiveras av att ta ansvar och att påverka. Hexagon erbjuder en trevlig företagskultur där man tillsammans arbetar mot deadlines och uppsatta mål. Du är en lagspelare som bidrar med energi och idéer.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Hexagon med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, David Andersson, tel nr 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande och tillsättningen kommer att ske skyndsamt. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny