Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Nu söker vi till en viktig och ansvarsfull roll på koncernnivå en analytisk, strategiskt, processorienterad och inte minst engagerad Business Controller. Som Head of Group Business Control har du helhetsansvar för verksamhetsstyrningen på Aleris som efter många år av kraftig tillväxt ställer större krav på effektiv verksamhetsstyrning, uppföljning och support. I rollen som Head of Group Business Control ansvarar du för att förse CFO, ledningsgrupp och ägare med kvalificerade finansiella analyser och beslutsunderlag. Du ansvarar även för utvecklingen av framtidens verksamhetsstöd och kommer att arbeta projektorienterat med förbättrings- och utvecklingsarbete som utgör en viktig strategisk prioritering för Aleris.

Du ingår i Aleris Finance team som, förutom Business Control, även inkluderar koncernredovisning, treasury, shared services och legal. Du har personalansvar för en person och rapporterar direkt till CFO. Du sitter placerad på koncernens huvudkontor vid Sabbatsbergs sjukhus i innerstan.

Om uppdragsgivaren
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag. Verksamheten har stor bredd och omfattar specialistvård, primärvård och diagnostik, äldreomsorg och hemtjänst samt stöd och boende för unga och psykisk omsorg för vuxna.

Aleris har ett långsiktigt engagemang och ägs sedan 2010 av Investor. Med fokus på innovation och nytänkande vill bolaget vara med och utveckla morgondagens vård och omsorg och bidra till ett bättre och friskare samhälle.

Aleris har närmare 11 000 medarbetare fördelade på 500 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Som privat aktör vill bolaget vara en god samarbetspartner till den offentliga vården och omsorgen, såväl ett komplement som en integrerad del.

Beskrivning av tjänsten
Som Head of Group Business Control kommer du att utveckla och effektivisera arbetet inom enheten samt driva och medverka i större strategiska projekt. Huvudsakliga ansvarsområden:

– Framtagande av koncernens finansiella och operationella resultat, inklusive analys och rapportering till ledning, styrelse och ägare
– Ansvara för processer som säkerställer att den finansiella informationen kan tas fram snabbt och med hög kvalitet
– Ansvar för koncernens budget-, prognos- och strategiprocesser
– Utveckla och förbättra processer kring riskhantering/internkontroll
– Initiera, delta och följa upp förbättringsprojekt samt löpande utvärdera befintligt arbetssätt för att öka effektivitet inom Business Control
– Utveckla och förbättra BI-lösningar och ERP system för att skapa effektivare processer och öka transparensen kring finansiell information
– Omvärlds- och konkurrentbevakning samt förvärvsanalyser
– Ansvar för att kravställa och supporta övriga Controllers i organisationen
– Personalansvar för en person

Vem är du?
Du är civilekonom eller motsvarande med minst åtta års relevant erfarenhet av kvalificerat controllerarbete från större bolag. Du har strategisk erfarenhet samt är van att driva projekt. Det är ett krav att du har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint samt behärskar god engelska och svenska i både tal och skrift.

Rollen kräver en mycket god analytisk förmåga kombinerat med ett strategiskt synsätt. Vi ser att du är van vid förändringsarbete och att driva projekt och kan argumentera och driva för förbättringar på ett smidigt sätt. Du sätter dig snabbt in i nya frågor och drivs av att nå resultat. För att lyckas tror vi att du har goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper. Du har förmågan att skapa relationer och förtroende samtidigt som du vågar att utmana och ifrågasätta. Du har en stor egen drivkraft och en förmåga att arbeta självständigt. Du trivs med att ta initiativ och då Aleris fortsätter att växa behöver du vara flexibel och förändringsbenägen. Du har en positiv inställning och ser lösningar snarare än problem.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Aleris med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny