Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Lockas du av att arbeta i ett internationellt bolag med visioner?
Söker du en bredare ekonomroll med fokus på redovisning och rapportering?
Är du koncernredovisare idag och redo för nya utmaningar?

Då kan du vara den Head of Group Finance som Akademikliniken söker!

Om uppdragsgivaren
Akademikliniken är Nordens ledande privata aktör inom plastikkirurgi och medicinsk hudvård. En koncern i stark expansion på en marknad i snabb tillväxt med fokus på expertis, trygghet och service av högsta kvalitet. I mer än 25 år har vi arbetat efter visionen att få ”Världens nöjdaste kunder. Med sig själva”. Idag har vi ca 300 anställda i Sverige, Norge och Danmark som tillsammans utför mer än 50 000 estetiska operationer och behandlingar om året.

Om du delar vår vision om att ge våra kunder en behandling och upplevelse av högsta kvalitet och säkerhet och vill arbeta med några av världens främsta estetiska experter så är du välkommen att kontakta oss.

Läs mer om Akademikliniken och vårt erbjudande på www.ak.se

Beskrivning av tjänsten
Som Head of Group Finance kommer du att ansvara för konsolideringen av Akademiklinikens bolag i tre länder. Du har personalansvar för fem personer i Sverige och samarbete med ekonomer i Norge och Danmark. Du rapporterar till CFO. Du kommer att arbeta på företagets huvudkontor i moderna lokaler på Gärdet i Stockholm.

Rollen har ett brett ansvarsområde med allt från redovisning och dokumentation till analys och uppföljning.

Du ansvarar för konsolidering och kvalitetssäkring av åtta dotterbolags rapportering vilket bl.a omfattar:

* Koncernens externa koncernredovisning inklusive kassaflödesanalys.
* Finansiell information och text i koncernens externa rapporter, årsredovisningar, bokslutskommunikéer mm.
* Att säkerställa att gällande lagar och regler följs, som t ex IFRS.
* Koncernens månatliga managementrapportering till styrelse och verksamhetschefer.
* Ansvarig för koncerninstruktioner till dotterbolagen.
* Kvalitetssäkra och utveckla befintliga rutiner och processer inom gruppen.
* Ansvar för koncernkonsolideringen
* Skattefrågor, försäkringar, avtalshantering och internkontroll
* Aktivt deltagande i budgetprocessen
* Omfattande kontakter med verksamhetschefer och andra medarbetare.

För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas och arbeta praktiskt med olika projekt och frågeställningar inom en expansiv koncern.

Vem är du?
Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper
Du är en erfaren, självgående och kommunikativ person. Vi ser gärna att du har ett processtänk med kunden i centrum, är förändringsbenägen och positiv samt har lätt för att samarbeta.
Andra viktiga egenskaper är att du är strukturerad, ansvarsfull och har en känsla för ordning och reda. Du kan agera diplomatiskt och har integritet.

Utbildning och erfarenhet:
Civilekonom eller motsvarande.
Du har erfarenhet av koncernredovisning i en koncern där man tillämpar IFRS, Har du även arbetat inom revision så är det en stor fördel. Vi ser gärna att du minst 7 års arbetserfarenhet med personalledande befattning.

Du behöver ha ett starkt intresse av koncernredovisning och komplexa redovisningsfrågor med kunskaper inom IFRS. Företaget tillämpar idag K3 men kommer att övergå till IFRS framöver. Du har arbetat med olika typer av skattefrågor. Eftersom du även kommer att ha ett administrativt ansvar så är det viktigt att du gillar ordning och reda.

Akademikliniken har Navision som affärssystem och Skalpell som verksamhetssystem. Har du erfarenhet av dessa eller annat stort affärssystem är det meriterande. Du har ett intresse för systemfrågor.

Engelska behärskar du i både tal och skrift. Då verksamheten bedrivs på flera orter i flera länder så kommer ett visst resande att ingå i tjänsten.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Akademikliniken med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny