Meny


Har du erfarenhet av arbete som IT-controller?
Är du kommunikativ, analytisk och har en god samarbetsförmåga?
Trivs du i företag som är i förändring och där du kan vara med och påverka?
Då kan du vara den Business controller vi söker till Apotek Hjärtat!

Om uppdragsgivaren
Apotek Hjärtat är Sveriges största apotekskedja med närmare 400 apotek och över 4 000 anställda. Tillsammans med sina kunder och medarbetare utvecklar de framtidens apotek.
Deras ambition är att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande genom personligare service, bredare sortiment och utökade tjänster.
Apotek Hjärtat har apotek i hela Sverige – i storstad, i landsort och på glesbygd. De finns över hela landet.
På Hjärtat erbjuds du ett jobb i ett innovativt företag som växer!
Apotek Hjärtat erbjuder dig ett spännande jobb i ett företag som växer och utvecklas. De har en platt organisation som ger stora möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling. På Apotek Hjärtat är de måna om hur de skapar resultat och de bygger sin framgång på Hjärtats värderingar – engagemang, entreprenörskap och enkelhet. Deras hemvist i ICA Gruppen ger både dig och dem unika möjligheter att utvecklas.

Beskrivning av tjänsten
Erik Hage, Business Controller Manager: ”I den här specifika rollen kommer man att jobba mycket nära verksamheten och vara ett proaktivt och affärsmässigt stöd. Som en del av controllerteamet stöttar du företagsledningen att fatta snabba och riktiga beslut och därmed göra ägarna nöjda”.

Detta är en ny tjänst på företaget vilket ger goda möjligheter att utforma tjänsten tillsammans med övriga kollegor. Du deltar i ledningsgruppsarbete och har mycket kontakter internt med företagets beslutfattare. Andra spännande uppgifter som kommer bli aktuella är bland annat olika utredningar och utvecklingsuppdrag samt även ha ansvar för business controlling avseende strategiavdelningen.
Du ingår i en controllergrupp med två kollegor och du rapporterar till Business Controller Manager.
Exempel på ansvarsområden:
– Budget- och prognos
– Analys och uppföljning
– Rapportering
– Nyckeltal och kalkyler
– Ta fram finansiella beslutsunderlag

Vem är du?
Du har;
Akademisk examen inom ekonomi
Ca tre års arbetslivserfarenhet av IT-controlling
Erfarenhet av ekonomistyrning
Erfarenhet som controller i en större organisation
Erfarenhet av framtagning av nyckeltal, kalkyler samt effekt- och nyttoberäkningar
Erfarenhet av IT investeringar och finansieringsfrågor

Det är även meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete att arbeta i en utvecklingsinriktad verksamhet, inom digitalisering och agil utveckling.
Förutom att du är riktigt duktig inom Business Controlling och gillar det du gör, så trivs du även med att arbeta i en konsultativ roll med fokus på förändring. Du är strategisk, analytisk, initiativrik, nyfiken och arbetar självgående. Du lägger stor vikt att fullfölja det du påbörjar. Samarbete och nära dialog med budgetansvariga chefer ställer krav på god kommunikativ förmåga såväl som en god pedagogisk förmåga att förklara ekonomiska samband. Sist men inte minst beskriver andra dig som en person med positiv inställning och med en förmåga att nå ut till verksamheten genom god kommunikation.

Då Apotek Hjärtat är inne i ett förändringsarbete inom såväl enheten som bolaget så kommer egenskaper som att vara lösningsorienterad, flexibel och villig att delge kunskaper och erfarenheter, att vara värdefulla. Samtidigt så innebär detta förändringsarbete att det finns stora möjligheter att vara med och påverka i skapandet av nya arbetssätt tillsammans med teamet och verksamheten.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Apotek Hjärtat med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, tel 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny