Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Är du nyfiken, analytisk och målinriktad? Har du erfarenhet från koncernredovisning? Vill du vara med och bidra till människors möjlighet till ett friskare liv samt bidra till ökad samhällsnytta?

Då kan du vara den vi söker som koncernredovisningsansvarig till Aleris huvudkontor på Sabbatsberg.

Om uppdragsgivaren
Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet. Aleris är ett av Nordens ledande vårdföretag med mer än 3 000 anställda. Aleris är leverantör av specialistvård, sjukvård och radiologi med en stark närvaro i hela Norden. Företagets specialiserade vårdverksamhet omfattar sjukhus, polikliniker och radiologi genom mer än 100 enheter. Företaget är verksamt i Sverige, Norge och Danmark och tjänsterna används av offentlig sjukvård, försäkringsbolag och privata patienter. Aleris ägs av Triton och förvärvades från Investor i oktober 2019.

Beskrivning av tjänsten
Till en viktig och ansvarsfull roll på koncernnivå söker vi nu en analytisk och målinriktad koncernredovisningsansvarig. I rollen som koncernredovisningsansvarig har du det övergripande ansvaret att förse CFO, ledningsgrupp och Triton med koncernbokslut, inklusive rapportering och analys. Utöver koncernredovisningen, ansvarar du också för bokslutsprocessen i koncernen. I denna roll kommer du att rapportera till CFO och även arbeta nära bolagets koncerncontroller.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

– Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens interna och externa finansiella rapportering enligt IFRS samt efterlevnad av regelverk och internkontroll
– Bistå ledningen med rapporter och fördjupad finansiell analys vid månads-, kvartals- och årsbokslut
– Årsredovisningsprocess för koncernen
– Kassaflödesanalys för koncernen
– Cashpooler och likviditetsplanering
– Ansvar för revisionsprocessen tillsammans med koncernens revisorer
– Systemansvar för konsolideringssystemet Aaro

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom med mångårig erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering och som har erfarenhet av skatt och årsredovisningar. Du har goda kunskaper i Aaro eller andra konsolideringsverktyg. Rollen kräver en mycket god analytisk förmåga kombinerat med ett strategiskt synsätt. Du sätter dig snabbt in i nya frågor och drivs av att nå resultat. För att lyckas tror vi att du har goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper samt att du har förmågan att skapa relationer och förtroende. Du har en stor egen drivkraft, är målinriktad och har en förmåga att arbeta självständigt. Att tala och skriva på engelska är något du gör obehindrat.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Aleris med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Elisabeth Khera. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, men på grund av helgdaga och ledigheter kommer det att vara ett uppehåll i processen till 8 januari. Urvalet kommer att påbörjas vecka 2. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny