Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


I rollen som koncernredovisningschef på Aleris har du det övergripande ansvaret för att förse CFO, ledningsgrupp och Investor med det legala koncernbokslutet, inklusive rapportering och fördjupad finansiell analys. Du ansvarar som koncernredovisningschef för konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens interna och externa finansiella rapportering samt efterlevnad av regelverk (IFRS och nationell redovisningspraxis) och internkontroll.

Du ingår i Aleris Finance team som, förutom koncernredovisning, även inkluderar Group Business Control, treasury, shared service och legal. Du har personalansvar för två personer och rapporterar direkt till CFO. Du sitter placerad på koncernens huvudkontor vid Sabbatsbergs sjukhus i innerstan.

Om uppdragsgivaren
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag. Verksamheten har stor bredd och omfattar specialistvård, primärvård och diagnostik, äldreomsorg och hemtjänst samt stöd och boende för unga och psykisk omsorg för vuxna.

Aleris har ett långsiktigt engagemang och ägs sedan 2010 av Investor. Med fokus på innovation och nytänkande vill bolaget vara med och utveckla morgondagens vård och omsorg och bidra till ett bättre och friskare samhälle.

Aleris har närmare 11 000 medarbetare fördelade på 500 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Som privat aktör vill bolaget vara en god samarbetspartner till den offentliga vården och omsorgen, såväl ett komplement som en integrerad del.

Beskrivning av tjänsten
Som koncernredovisningschef är du ansvarig för koncernredovisning och bokslutsprocessen för koncernen. Huvudsakliga ansvarsområden:

– Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens interna och externa finansiella rapportering enligt IFRS och svensk redovisningsstandard
– Bistå ledningen med rapporter och fördjupad finansiell analys vid månads-, kvartals- och årsbokslut
– Kassaflödesanalys för koncernen
– Kvalitetssäkra och effektivisera koncernredovisningsprocessen
– Följa trender i redovisningsprinciper och proaktivt implementera förändringar i regelverk
– Ansvarig för riskbedömningar/intern kontroll i den finansiella rapporteringen
– Utveckla och implementera koncernens redovisningsprinciper inom bolagets dotterbolag
– Agera bollplank och rådgivare i redovisnings- och skattefrågor till övriga organisationen
– Driva förändringsprojekt inom området för finansiell rapportering och konsolidering
– Ansvar för revisionsprocessen tillsammans med koncernens revisorer
– Systemansvar för konsolideringssystemet Aaro
– Personalansvar för två personer

Vem är du?
Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Alternativt har du en bakgrund från någon av de större revisionsbyråerna med fokus på större koncerner och har operativ erfarenhet av redovisning. Vi ser att du har en gedigen kunskap om finansiella processer och internkontroll ur både ett operativt och strategiskt perspektiv. Du har tidigare varit verksam inom börsnoterade koncerner, har erfarenhet av förvärv och känner dig trygg inom IFRS och den svenska lagstiftningen. Det är ett krav att du har mycket goda kunskaper i Excel samt behärskar god engelska och svenska i både tal och skrift.

Rollen kräver en mycket god analytisk förmåga kombinerat med ett strategiskt synsätt. Du är strukturerad och har en god förmåga att prioritera, arbetsleda och att leverera inom givna deadlines. För att lyckas tror vi att du har goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper. Du har förmågan att skapa relationer och förtroende samtidigt som du vågar att utmana och ifrågasätta. Du skapar en laganda i din grupp och trivs med att coacha och utveckla dina medarbetare. Aleris fortsätter att växa, du behöver därför vara proaktiv, flexibel och förändringsbenägen. Du har en positiv inställning och ser lösningar snarare än problem.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Aleris med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny