Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Har du erfarenhet av finansiell rapportering och koncernredovisning?
Inspireras du av en professionell miljö med många internationella kontakter?
Är du en lagspelare som trivs med nära samarbete med kollegor?

Då kan du vara den koncernredovisningschef som IFS söker.

Om uppdragsgivaren
IFS utvecklar och levererar affärssystem till kunder över hela världen som tillverkar och distribuerar varor, underhåller anläggningstillgångar samt driver serviceinriktade verksamheter. Vår branschkunskap och våra lösningar har tillsammans med vårt kundfokus gjort oss till en ledare inom sektorn.

IFS grundades 1983 och har idag cirka 3 500 anställda. Produktutvecklingen sköts av medarbetare främst i Sverige och Sri Lanka och vår konsultverksamhet är fördelad över sex områden: Nordeuropa, Västeuropa, Centraleuropa, Östeuropa, Amerika samt Afrika, Asien och Stillahavsområdet.

Läs mer på ifs.com

Beskrivning av tjänsten
Du kommer att vara en av två medarbetare på Group Reporting och tillsammans med kollegan ansvarar du för den finansiella rapporteringen, koncernredovisningen och konsolideringen av IFS. IFS erbjuder en utvecklande roll i en internationell miljö.

Du rapporterar till den globala redovisningschefen och kommer inledningsvis att leda införandet av det nya konsolideringssystemet. Du kommer att vara direkt ansvarig för den globala konsolideringen och tillsynen av de inhemska och internationella dotterbolagen inklusive utländsk valuta och den koncerninterna elimineringsprocessen.

Du använder dina utmärkta tekniska redovisningskunskaper för att granska finansiella och icke-finansiella uppgifter i koncernkonsolideringen. Du tillhandahåller adhoc-assistans under den månatliga konsolideringsprocessen, inklusive avstämningar, tvistlösning och förberedelse av olika noter till de finansiella rapporterna. Du kommer också att stödja Management Accounting team med analys som rör globala kostnadspooler.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

– initialt leda implementeringen av ett nytt konsolideringssystem
– ansvara för den globala konsolideringen
– hantera valutaeffekter och elimineringar
– kommunicera med dotterbolagen och analysera deras rapportering
– instruera och stödja koncernens bolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor.

Vem är du?
Vi söker en redovisningsinriktad civilekonom eller motsvarande med flera års praktisk erfarenhet av koncernredovisning. Relevanta erfarenheter från ett internationellt bolag eller från revisionsbyrå är meriterande. Då arbetet innebär många internationella kontakter är det viktigt att du talar och skriver engelska obehindrat. Du har kunskaper i, och förståelse för, finansiell rapportering, redovisning enligt IFRS och koncernredovisning. Du är erfaren och intresserad av olika systemlösningar och har mycket goda excelkunskaper.

Som person är du:
– noggrann och strukturerad
– självgående och samarbetsvillig
– duktig att bygga och underhålla relationer
– serviceinriktad och pedagogisk
– driven med förmåga och vilja att ta egna initiativ

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar IFS med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny