Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Utvecklande och spännande möjlighet för dig som är senior koncernredovisningsekonom och dig som vill utvecklas till detta!

Vi söker er två som vill arbeta med koncernredovisning i en organisation i förändring där ni får ta ett stort ansvar inom teamet Group Accounting. Vi söker en erfaren koncernredovisningsekonom samt en mer junior person som vill utvecklas inom koncernredovisningsområdet. Ni ansvarar i teamet för kvalitetssäkring av koncernens interna och externa finansiella rapportering samt efterlevnad av regelverk (IFRS) och internkontroll.

Ni rapporterar till koncernredovisningschefen och ingår i Aleris Finance team och sitter placerade på koncernens huvudkontor vid Sabbatsbergs sjukhus i innerstan.

Ni erbjuds i rollen en utvecklande och föränderlig miljö i en intressant verksamhet där ni får möjlighet att ta plats och bidra till fortsatt utveckling.

Om uppdragsgivaren
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag. Verksamheten har stor bredd och omfattar specialistvård, primärvård och diagnostik. I januari 2019 kommer omsorgsverksamheten att säljas till Ambea och fortsatt fokus kommer att vara på specialistvård och radiologi vilket inkluderar expansion.

Aleris har ett långsiktigt engagemang och ägs sedan 2010 av Investor. Med fokus på innovation och nytänkande vill bolaget vara med och utveckla morgondagens vård och bidra till ett bättre och friskare samhälle.

Aleris har närmare 6 000 medarbetare fördelade på drygt 100 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Som privat aktör vill bolaget vara en god samarbetspartner till den offentliga vården, såväl ett komplement som en integrerad del.

Beskrivning av tjänsten
Arbetsuppgifter som koncernredovisningsekonom:
– Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens interna och externa finansiella rapportering enligt IFRS till Investor
– Bistå ledning med rapporter och fördjupad finansiell analys vid månads-, kvartals- och årsbokslut
– Kassaflödesanalys för koncernen
– Delansvar för koncernens officiella årsredovisning och delårsrapporter
– Delaktig i kvalitetssäkring och effektivisering av koncernredovisningsprocessen
– Följa trender i redovisningsprinciper och proaktivt implementera förändringar i regelverk
– Delaktig i riskbedömningar/intern kontroll i den finansiella rapporteringen
– Kommunikation och uppföljning till dotterbolagen avseende gruppens redovisningsprinciper, direktiv samt riktlinjer
– Agera bollplank och rådgivare i redovisnings- och skattefrågor till övriga organisationen
– Delaktig i förändringsprojekt inom området för finansiell rapportering, konsolidering samt systemstöd (Aaro)
– Delaktig i revisionsprocessen

Vem är du?
Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande och har erfarenhet av koncernredovisning. För den ena rollen ser vi att du har minst 5 års erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering samt att du har en gedigen kunskap om finansiella processer och internkontroll ur både ett operativt och legalt perspektiv. Du har tidigare varit verksam inom noterade koncerner, har erfarenhet av förvärv och känner dig trygg inom IFRS och den svenska lagstiftningen. För den mer juniora rollen ser vi att du exempelvis arbetar på någon av de större revisionsbyråerna med fokus på större koncerner eller att du arbetat i en redovisningsroll där du kommit i kontakt med koncernredovisning.

För att passa in och trivas söker vi dig som är ansvarstagande, initiativrik och förändringsbenägen. Det finns många möjligheter till processutveckling vilket du kommer att både initiera och driva igenom i din roll. Du har en positiv inställning och ser lösningar snarare än problem. Det är en självklarhet att du är noggrann och mån om kvalitet i din leverans samtidigt som du är van vid och kan hantera deadlines för rapportering. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor leverera högsta kvalitet.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Aleris med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Med anledning av jul- och nyårshelger kommer kandidater att kallas för intervju från vecka 2. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Invici AB är en del i företagsgruppen Key People Group.
Meny