Meny


Söker du en tjänst som ekonomichef på ett bolag med stark tillväxt?
Trivs du med både operativt och mer analytiskt arbete?
Är du prestigelös, engagerad och förändringsorienterad?
Då kan du vara den nordiska ekonomichef vi söker till Prenax AB!

Fredrik Petersson, VD Prenax
Prenax är ett framgångsrikt tjänsteföretag där vår ekonomiavdelning har en central del i vår affär, och du kommer därför spela en viktig roll i vår framtida utveckling och tillväxt. Du kommer att arbeta i en öppen och internationell organisation där vi hjälper varandra, och hela tiden arbetar med att bli bättre på det vi gör. Vi är just nu inne i en expansiv fas där tjänsten som nordisk ekonomichef kommer vara en mycket viktig och spännande roll.

Om uppdragsgivaren
Prenax startades i Sverige 1993 av två tidigare IBM-anställda med en passion att skapa ett system för prenumerationshantering som kunde stödja de komplexa behov som finns hos företags- och tjänsteorienterade branscher. Under de följande åren följde en expansion av verksamheten och kontor öppnades i Storbritannien, Frankrike, USA och APAC. Prenax har sedan dess växt både organiskt och genom en rad globala förvärv. Organisationen har byggt upp erfarenhet och kunskap under de senaste 27 åren, och etablerat sig som den främsta globala leverantören av prenumerationer, medlemskap, böcker, rapporter, databaser och licenser på företagsmarknaden. I november 2020 förvärvade Prenax LM Information, vilket gör företaget till världens största Europaägda prenumerationsagent.
Prenax är fortfarande en privatägd organisation. Kundbasen är mångsidig och sträcker sig från advokatbyråer, banker och konsulter till läkemedelsföretag, akademiska, offentliga och statliga organisationer och institutioner.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som nordisk ekonomichef får du en ansvarsfull roll och du ingår i bolagets nordiska ledningsgrupp. Du rapporterar till företagets VD och du får personalansvar för två linjechefer. Totalt ingår idag ca 20 personer på ekonomiavdelningen.
Du är ansvarig för en kvalitetssäkrad redovisning och du är involverad i de nordiska ländernas redovisning och regelverk.
I tjänsten ingår även rapportering, uppföljning och analys. Eftersom det händer mycket på Prenax kan det tillkomma olika delar som behöver hanteras utifrån ett redovisningsperspektiv.

Exempel på ansvarsområden:
– Månads- och årsbokslut
– Månadsrapportering och analys
– Budget och prognos
– Löpande utveckling av rutiner och processer

Vem är du?
Du har en utbildning inom ekonomi från högskola.
Vi ser gärna att du haft liknande tjänster under några år och är trygg med kvalificerad redovisning. Har du dessutom arbetat på ett internationellt företag är det ett stort plus.
Du är en van användare av Excel och har du även erfarenhet av ekonomisystem Jeeves är det meriterande.
Du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi söker dig som är ansvarstagande och uppvisar ett stort engagemang i det du tar dig an. Du har en mycket god analytisk förmåga och förståelse för affärs- och kundvärdet. Vidare uppvisar du ett tydligt förbättrings- och utvecklingsfokus och räds inte för att ta initiativ eller fatta beslut. Du är lyhörd och prestigelös och hjälper till, motiverar och ger stöttning där det behövs. Därtill är du noggrann, strukturerad och trivs med sociala kontaktytor i ditt arbete.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Prenax AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, tel 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny