Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Du får som nordisk redovisningschef ett övergripande ansvar för en kvalitetssäkrad redovisning i ett bolag med hög trivselfaktor.

Det är ingen tillfällighet att Toshiba Tec får höga värden vid medarbetarundersökningar och flera medarbetare har arbetat många år på bolaget.

Kontoret är beläget i Frösundavik dit det finns väl fungerande kommunikationer.
Det finns även möjligheter till gym och träningshall och dessutom lunchmatsal.

Om uppdragsgivaren
Toshiba Tec ingår i Toshiba Corporation som etablerades 1875 och är ett av världens största företag med en mångfald av produkter och lösningar, från vitvaror till avancerade industriella system. Koncernen sysselsätter närmare 128 700 anställda och har över 350 dotterbolag. Toshiba Tec Nordic är ett helägt dotterbolag och erbjuder multifunktionsskrivare, etikettskrivare, lösningar för dokumenthantering samt support och service för den nordiska marknaden. Vi erbjuder även digitala skärmar/skyltsystem och konferensteknik. Huvudkontoret ligger i Solna, Sverige, med filial i Finland och distributörer i Danmark och Norge. Toshiba Tec Nordic har ca 110 anställda. Den svenska verksamheten är miljö-, kvalitet- och arbetsmiljöcertifierad enligt ISO 14001, ISO 9001och ISO 45001.

Beskrivning av tjänsten
Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som nordisk redovisningschef på Toshiba Tec:
-Ansvar för att leda och samordna arbetet på den nordiska ekonomiavdelningen, TND Finance. Avdelningen är ansvarig för huvudbok och reskontror för Sverige och Finland.
-Planera och genomföra bokslut, upprätta tidplaner och vara kontaktperson mot externa revisorer.
-Samordna det nordiska redovisningsarbetet. Befogenhet att sätta ramverk och struktur kring tidsplan, upplägg och genomförande av boksluten.
-Svara för upprättande av nordisk årsredovisning och deklaration.
-Personalansvar för avdelningen. I det ingår att coacha, stödja och hjälpa medarbetarna att utvecklas i sina arbetsroller.
-Kontinuerlig uppföljning och utbildning av förändringar i datasystem, lagar och regler som inverkar på redovisningsområdet och arbetsuppgifterna.
-Ansvarig för rapporteringsstrukturen och samordningen av rapporteringsprocessen för verkligt utfall
-Konsolidera Toshiba Tec Nordic AB inkl. nödvändiga uppföljningar
-Ansvarig för administrationen av Mercur-systemet och sträva efter kontinuerliga förbättringar

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du är trygg i dina redovisningskunskaper och behöver ha en förståelse för IFRS regelverket då rapporteringen till Japan sker enligt IFRS. En passande bakgrund kan vara du som arbetat på en av dom större revisionsbyråerna i minst fyra år och vill gå vidare i en linjeroll motsvarande redovisningschef.

Rollen skulle passa dig som haft teamleadansvar och vill utvecklas i rollen som ledare. Du känner dig trygg i ledarskapet och trivs med att leda och fördela arbetet på en avdelning med fyra personer. Du trivs med att motivera och coacha dina medarbetare samtidigt som du finns tillgänglig för olika redovisningsfrågor. Då du rapporterar till både huvudkontoret i Europa och till Japan behärskar du både svenska och engelska i tal och skrift. Du är även en van användare av Excel och bekväm i olika affärssystem. Har du tidigare arbetat i Oracle och Mercur är det meriterande.

Som person ser vi att du är noggrann och analytisk och kan se både detaljer och helheter. Du är trygg som person, trivs med variation av operativt arbete och att coacha andra och du har en utvecklad förmåga att prioritera. Andra egenskaper som är nödvändiga är att du är engagerad, strukturerad och kommunikativ.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Toshiba Tec Nordic AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Nadja Linder, tel 0707-96 95 97. Urval och intervjuer kommer att påbörjas under vecka 33. Ansök gärna redan nu, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny