Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Arbetar du idag med redovisning och trivs med många internationella kontakter?
Vill du vara med och vidareutveckla processerna på ett Shared Service Center?
Drivs du av att entusiasmera och coacha andra?

Då kan denna roll som redovisningsansvarig teamledare på Mercuri Urval vara nästa utmaning för dig!

Om uppdragsgivaren
Mercuri Urval är ett ledande globalt konsultföretag inom Executive Search, Professional Recruitment och Talent Advisory Services. Vi har verksamhet över hela världen och en omsättning strax över en miljard SEK. Vi har under det senaste åren arbetat med att centralisera redovisning och rapportering till ett Shared Service Center på huvudkontoret i Stockholm. Läs mer om oss på www.mercuriurval.com

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningsansvarig teamledare kommer du att vara placerad på Mercuri Urvals Shared Service Center (SSC) i Hammarby Sjöstad. Du rapporterar till chefen för SSC och ingår i en grupp om ca fem bolagsansvariga vilka tillsammans hanterar elva bolag i Europa. I rollen som redovisningsansvarig teamledare kommer du att ha ett arbetsledaransvar för de övriga i gruppen samtidigt som du har ett eget bolagsansvar för ett antal länder. I rollen kommer du att arbeta både operativt och strategiskt genom att vara med och driva förbättringar och effektiviseringar inom främst huvudboksprocessen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningsansvarig teamledare kommer att vara:
– Att ansvara för daglig arbetsledning, planering och prioritering av en grupp om ca fyra personer
– Att ansvara för bokföring, skatter/avgifter, bokslut och rapportering av ett antal juridiska bolag inom Europa.
– Att säkerställa att lokala redovisningsregler och avtal följs samt att hålla sig uppdaterad på nyheter gällande dessa.
– Att ansvara för upprättande av årsredovisningar och skattedeklarationer för de lokala bolagen (ibland i nära samarbete med extern partner)
– Annan legal rapportering, t.ex. statistik och intrastat
– Att delta i utvecklingsarbete (process- och systemutveckling, automatisering etc.) i samarbete med andra funktioner på SSC, IT samt Group Finance för att säkerställa kvalitet och effektivitet
– Kommunikation med lokala bolag samt att hålla utbildningsinsatser vid behov
– Att ansvara för kommunikation och samarbete med revisorerna i lokalt land tillsammans med Group Finance

Vem är du?
Vi söker dig med en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi ser gärna att du har ca 3-7 års erfarenhet av praktiskt redovisningsarbete och vi tror att erfarenhet från en redovisnings- eller revisionsbyrå kan vara en lämplig bakgrund. Du har erfarenhet av K3 och är van med att upprätta skattedeklarationer och årsredovisningar. Då rollen innefattar många internationella kontaktytor så kommunicerar du obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift. Vidare är det meriterande om du har arbetat i systemet Navision samt om du har ytterligare språkkunskaper. Har du tidigare arbetat med automatisering eller andra utvecklingsarbeten inom redovisningsområdet så är det en stor fördel.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är proaktiv, engagerad och drivande. Då rollen är utåtriktad behöver du vara kommunikativ och serviceinriktad. Vi ser att du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du trivs att arbeta i ett team.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Mercuri Urval med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny