Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Vi söker en engagerad och drivande redovisningschef som vill vara med att utveckla ett starkt team som levererar hög kvalitet av den finansiella redovisningen i rapporteringen på Green Cargo.

Green Cargo är inne i en spännande fas och har startat ett projekt för att förbättra bolagets styrning och uppföljning och du kommer att bli en viktig del i detta. Vi söker dig som är duktig på redovisning, du är handlingskraftig och beslutsför. Du trivs med ledarskap och att entusiasmera din grupp och att skapa ett väl fungerande team. Som redovisningschef ansvarar du för att säkerställa redovisningen enligt fastställda redovisningsprinciper, samt att policies och rutiner avseende redovisning upprättas och efterlevs.

Du ansvarar för en redovisningsgrupp på 9 personer och rapporterar till CFO. Placeringen är på Green Cargos huvudkontor i Solna Business Park, i ljusa och moderna lokaler. Du erbjuds goda villkor och bolaget förespråkar en balans mellan arbete och privatliv.

Om uppdragsgivaren
Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Läs mer på www.greencargo.com

Beskrivning av tjänsten
Dina ansvarsområden som redovisningschef:
– Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning för koncernen enligt IFRS
– Rapportering av bokslut
– Säkerställa kvalitet och laguppfyllnad i bokföringen
– Analys av cash flow och balansräkning samt uppföljning av likviditet
– Hantering av skattefrågor, deklarationer och moms
– Driva och utveckla processer och rutiner som förbättrar och effektiviserar redovisningsarbetet
– Personalansvar över en redovisninsgrupp på nio personer (inklusive reskontra)
– Upprätthålla kontakt med revisorer, myndigheter och leverantörer

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot redovisning och har minst tio års erfarenhet av operativt redovisningsarbete. Du har erfarenhet av större bolag med en komplex verksamhet och du behöver ha god kännedom gällande IFRS, det svenska redovisningsregelverket samt moms och skatt. Du har en generellt god systemvana, Green Cargo använder SAP samt Cognos. Vi ser att du har en dokumenterad erfarenhet av ledarskap.

För att lyckas ser vi ett ledarskap där du uppvisar ett stort engagemang i det du tar dig an och att du har ett förbättrings- och utvecklingsfokus tillsammans med ditt team. Du leder och driver förändring genom en tydlighet och målinriktning, du räds inte att delegera och du har en ödmjuk och entusiasmerande personlighet. Du är trygg i din kompetens och kan delta i den operativa redovisningen samtidigt som du leder och prioriterar gruppens arbete.

I din roll som redovisningschef är det viktigt att du har ett fokus på detaljer och kvalitet i rapporteringen, du arbetar effektivt och är van att möta deadlines. Du känner dig trygg med att fatta beslut, att identifiera förbättringsåtgärder och att genomdriva åtgärderna så att de faktiskt implementeras. Du agerar tryggt och förtroendeingivande och har en god kommunikativ förmåga både inom teamet samt mot övriga intressenter i organisationen.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Green Cargo med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny