Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Är du en kommunikativ person med erfarenhet av personalledning?
Har du en lång och bred kompetens inom redovisning?
Tycker du om att arbeta nära verksamheten med många kontakter?

Då kan du vara den redovisningschef som Riksteatern söker!

Om uppdragsgivaren
Riksteatern är en folkrörelse. Ca 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till närmare en halv miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullberg och Riksteatern Crea är delar av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningschef leder och fördelar du det dagliga arbetet med personalansvar för redovisningsenhetens tre medarbetare. Enheten hanterar Riksteaterns interna och externa redovisning och i din roll ingår att kontinuerligt förbättra och effektivisera redovisnings- och rapporteringsprocesserna. Du kommer att arbeta i nära samarbete med många kollegor och vara en del av Riksteaterns chefsgrupp vilken har regelbundna möten. Du ingår som en av fyra enhetschefer inom avdelningen Finans och verksamhetsstöd och rapporterar till avdelningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
– Leda och stötta teamet inom redovisningsenheten.
– Arbeta med övergripande redovisningsfrågor.
– Ansvar för att färdigställa och kvalitetssäkra månads-, och årsbokslut.
– Ansvar för att upprätta årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer.
– Utveckla rutiner och processer inom redovisningsområdet.
– Ansvar för Riksteaterns internrevision
– Ansvarig i kontakt med revisorer och myndigheter.

Vem är du?
Du är civilekonom eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom offentlig, ideell eller privat verksamhet. Du har lång erfarenhet av redovisning samt uppföljning och rapportering. Du har erfarenhet av att driva utveckling av processer samt att förvalta och utveckla ekonomisystem.

För att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, självgående och utvecklingsinriktad. Du har en dokumenterad ledarskapserfarenhet och trivs i ledarrollen. Du trivs både med att arbeta med detaljerna och att se till helheten. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta verksamhetsnära.

Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av systemen Xledger och QlickView. Vi förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och gärna engelska.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Riksteatern med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum 15:e december. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Invici kvalitetssäkrar alla kandidater och konsulter. I den processen utförs en omfattande bakgrundskontroll vilken utgörs av en juridisk och ekonomisk uppföljning. Den juridiska kontrollen innebär att information kontrolleras vid alla Sveriges domstolar. Den ekonomiska kontrollen innefattar att undersöka hur kandidaten har hanterat sin egen ekonomi, bland annat eventuella betalningsanmärkningar och ärenden hos kronofogden. Vi undersöker också om personen i fråga har några bolagsengagemang som kan innebära en intressekonflikt med det nya uppdraget eller anställningen.

Fackliga representanter på Riksteatern:
Charly Wassberg Borbos, Avdelning 15 Scen & Film
08-531 993 62
charly.wassbergborbos@riksteatern.se

Johanna Hektor, DIK
Telefon: 08-480 040 18
johanna.hektor@dik.se

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny