Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Lockas du av att arbeta i en mångkulturell organisation?
Är du systemintresserad, noggrann och driven?
Älskar du redovisning och vill coacha ett team?

Då kan du vara den redovisningschef som Studieförbundet Bilda söker!

Bilda erbjuder en trevlig arbetsmiljö, fina och nya lokaler på Rosenlundsgatan i Stockholm, en familjär stämning samt trevliga kollegor.

Om uppdragsgivaren
Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund och erbjuder folkbildning, kurser, studiecirklar och kulturprogram. Med stöd och inspiration från Bilda får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas, skapa fritt och utvecklas.

Bilda har erfarenhet, kunskap och nätverk kopplat till kultur, samhällsfrågor, tro, religion och existentiella frågor. Man är organiserade i sex regioner med verksamhet i hela landet och ett studiecenter i Jerusalem.

Bilda tror att det är i mötet med andra som vi får nya perspektiv på tillvaron och växer som människor. Deras övertygelse är varje människas rätt att söka kunskap och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Tillsammans med sina medlemsorganisationer, samverkanspartner och deltagare skapar Bilda verksamheten. Deras medlemsorganisationer finns främst inom frikyrkorna, ortodoxa kyrkorna och katolska kyrkan. Deras samverkansparter verkar inom kultur, kyrka och samhälle.

Beskrivning av tjänsten
Som redovisningschef kommer du att vara med och utveckla redovisningsfunktionen och ha ett nära samarbete med Bildas sex regioner. Du har personalansvar för tre medarbetare och arbetar nära dem i deras dagliga arbete.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden som redovisningschef:
– utveckla förbundets riktlinjer, regler, system och rutiner för redovisningen
– arbetsleda och operativt delta i redovisningsavdelningens olika uppgifter
– vara systemägare till redovisningssystemet
– utbilda och säkerställa att medarbetare får information om aktuella föreskrifter och riktlinjer inom redovisningsområdet
– delta i internkontrollarbetet och säkra att aktuella bestämmelser och föreskrifter följs
– upprätta bokslut för Studieförbundet Bildas riksorganisation och Bildas sex regioner
– företräda Bilda i interna och externa forum där frågor kopplat till rollen och ansvaret behandlas

Du rapporterar som redovisningschef direkt till den administrativa chefen.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi med redovisningsinriktning samt har arbetat med kvalificerad redovisning i ett par år. Chefserfarenhet är meriterande. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du har en god systemförståelse och det är en fördel om du har erfarenhet av upphandling och implementering av nytt ekonomisystem.

Som person trivs du med att förbättra och effektivisera rutiner och processer, du är bra på att skapa struktur, är initiativrik och delar generöst med dig av din kompetens och erfarenhet. Du har en god analytisk förmåga och är van att arbeta med både detaljer och helhet. Du har en stark servicekänsla och en god kommunikativ förmåga. I din ledarroll är du mån om att coacha dina medarbetare och att ni gemensamt uppnår organisationens satta mål.

Det är en fördel om du har erfarenhet från en folkrörelse- eller medlemsstyrd organisation men det är inte ett krav.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Studieförbundet Bilda med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Facklig kontaktperson är ordförande för Unionenklubben, Petra Falk, 090-14 20 11.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny