Ring oss gärna: 08-410 388 60
Meny


Är du erfaren inom redovisning och trivs med personalledning?
Gillar du att jobba med utveckling av rutiner och processer?
Vill du arbeta i en organisation som både på ideell och kommersiell basis drivs av att få människor att upptäcka Sverige?
Då kan du vara den redovisningschef vi söker!

Om uppdragsgivaren
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Vi är en förening med eldsjälar som letar upptäckter vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Vår personal, våra 242 000 medlemmar, gäster och ideellt engagerade är alla med och gör skillnad för människor och miljö. Vi har ungefär 250 personliga, genuina och hållbara boenden – från fyr och fjällstation till skepp och hotell – som gör det möjligt för fler att uppleva Sveriges natur och kultur. Tillsammans slår vi vakt om dessa miljöer och gör det enkelt att turista hållbart.

Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Antalet helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningschef ansvarar du för STFs ekonomiavdelning och du har personalansvar för sex medarbetare. STF består rent juridiskt av både en ideell förening och ett aktiebolag (som ägs av föreningen), vilket gör att vi tillämpar koncernredovisning.
Tjänsten innebär såväl operativt som strategiskt arbete och du behöver trivas med båda delarna. En viktig del i tjänsten är att utveckla och effektivisera processer både inom och utanför ekonomiavdelningen.
Tillsammans med organisationens controller arbetar du med fokus på både automatisering och digitalisering av ekonomiflödet.
Du rapporterar till STFs Administrativa chef.

Utöver det löpande arbetet kommer redovisningschefens fokusområden att vara ledarskap, förändringsarbete och systemfrågor.

Exempel på ansvarsområden:
– Leda och fördela arbetet på ekonomiavdelningen
– Bokslut
– Ansvar för löpande redovisning för både föreningen och aktiebolaget
– Koncernredovisning
– Lagerredovisning
– Fastighetsredovisning och uppföljning
– Likviditetsrapportering
– Systemägare för Visma Control och leverantörsreskontrasystem DCE

Vem är du?
Du har högskoleutbildning inom ekonomi och har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning.
Samtidigt är du en erfaren chef och trivs med att vara det. Du gillar att engagera och utveckla medarbetarna samt sträva mot fastställda mål.
Du är en van användare av Excel och även olika ekonomisystem. Har du erfarenhet av Visma Control är det ett plus.
Meriterande är erfarenhet från hotell eller restaurangbranschen där det förekommer olika betalningslösningar samt erfarenhet från hantering av en verksamhet där det finns både momspliktig och momsbefriad verksamhet.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.
För att trivas i rollen är du driven, kommunikativ och analytisk. Vidare är du strukturerad, lösningsorienterad och har en hög integritet.

Känner du igen dig i våra värdeord, då är du kanske den vi söker?

Omtänksamma – Vi tar hand om våra medlemmar. Vi får våra gäster att känna sig välkomna. Vi gillar att ta hand om varandra och värna om natur- och kulturmiljöer.
Engagerade – Vi tror på det vi gör. Det syns i vår kommunikation och hos våra representanter. Och smittar av sig på människor runt omkring!
Nyfikna – Vi vill veta mer om vår omgivning och vi letar alltid efter nya upptäckter. Om historia och kuriosa, om utflyktsmål eller nya sätt att turista.
Professionella – vi har rätt kunskaper för våra uppdrag. vi vet hur man påverkar, hur man tar hand om medlemmar och gäster och hur man tar sig fram säkert på äventyret.
Äkta – Med en genuin kärlek för miljö, råvaror, vad vi gör och erbjuder.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Svenska Turistföreningen med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny