Meny


Känner du dig trygg i redovisning och rapportering och är redo att kliva in i rollen som ansvarig? Skulle du vilja vara med på en spännande tillväxtresa som just påbörjats och har dessutom stort intresse av sport/outdoor verksamhet? Då är det kanske dig vi söker nu när vi hjälper USWE Sports AB att hitta sin nya stjärna inom redovisning!

Om uppdragsgivaren
Välkommen till the Kick-Ass Factory. USWE Sports är ett bolag med attityd då de anser sig ha de bästa produkterna och världsledande design inom sina produktsegment. Målsättningen är att fortsätta den snabba tillväxtresa som nyligen inletts under de kommande åren. Föregående räkenskapsår växte bolagets omsättning med 88%.
USWE [you-swii] utvecklar och producerar outdoorutrustning för den internationella sport- och outdoormarknaden. Sortimentet har tyngdpunkt på ryggsäckar och vätskeryggsäckar för högfartsaktiviteter som mountainbike, motorsport, skidåkning och traillöpning. Samtliga ryggsäckar bygger på ett egenutvecklat och patenterat system som går under namnet No Dancing Monkey. Utbudet omfattar även cykelkläder i premiumsegmentet som säljs under varumärket VOID Cycling. I juli 2022 förvärvades de USA baserade bolagen Giant Loop och Armadillobag som är specialiserade på packväskor för off road motorcyklar.

USWE grundades 2007 i Skåne, Sverige och har idag hela världen som marknad genom ett utvecklat distributionsnätverk samt försäljning från egen hemsida samt via Amazon. I sortimentet finns USWE:s premiumryggsäckar, vätskeryggsäckar, midjebälten, cykelkläder samt packväskor för offroad motorcyklar.
Idag finns cirka 20 anställda i koncernen med moderbolag i Malmö samt tre dotterbolag i USA. För USWE sports AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. För mer info www.uswe.com

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Redovisningschef säkerställer du kvaliteten i leveranserna av redovisning och rapportering. Du blir en del av ett team av tre personer inom ekonomifunktionen där du blir teamledare för en person och där du rapporterar direkt till CFO. Vid sidan av det löpande boksluts- och rapporteringsarbetet blir en viktig del av rollen att jobba framåtriktat med utveckling av struktur och processer inom ekonomifunktionen. Du kommer även att ta ägandeskap för det nyligen implementerade affärssystemet där du fortsätter arbetet med att automatisera och säkerställa att systemet nyttjas på bästa sätt. Dina kontaktytor inom organisationen är många både lokalt och internationellt och du har en koordinerande roll gällande rapportering från dotterbolag. Du kommer även jobba nära logistikrollerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Säkerställa månads-, kvartals- och årsbokslut samt intern- och extern rapportering
– Moms, skatt och intrastat
– Redovisnings- och skattefrågor
– Upprätta årsredovisning och bolagsdeklaration
– Uppföljning och analys
– Koordinera rapportering från dotterbolag samt koncernredovisning
– Systemägarroll för Visma.net och kontaktperson gentemot externa konsulter
– Projekt inom ekonomi – och finansfunktionen

Du välkomnas in i ett mindre företag där branschkunskapen och intresset för sport/outdoor är stort. Miljön präglas av ett informellt och trevligt klimat med högt i tak. I din roll erbjuds du stor möjlighet att få vara med och utvecklas på den fortsatta tillväxtresan som påbörjats.

Vem är du?
Du har examen inom ekonomi och har jobbat några år med liknande arbetsuppgifter inom redovisning och rapportering, där koncernredovisning är meriterande. Kanske har du jobbat dina första år på revisionsbyrå och vill ta ditt nästa kliv in i rollen som redovisningsansvarig. Du har goda kunskaper inom såväl skatt- som momsredovisning och vi ser gärna att du har erfarenhet av lagerredovisning. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och frågeställningar och har en god analytisk förmåga samt är van att jobba med uppbyggnad av struktur och processer. Vidare har du ett stort systemintresse med erfarenhet av såväl affärssystem (Visma.net) som Officepaketet framför allt Excel. Du är van vid och förstår vikten av att leverera rapportering i tid då det är ett noterat bolag och du tar stort eget ansvar för detta. Eftersom du har mycket kontakter såväl internt som externt och även internationellt är det viktigt att du har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. Som person är du noggrann, strukturerad, prestigelös och ansvarstagande med en förmåga att jobba såväl självständigt som tillsammans i team. Du trivs i det lilla bolaget där det händer mycket och tycker det är kul att få vara med och bidra med dina ideér för vidareutveckling av ekonomifunktionen.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar USWE Sports AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 3 oktober. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny