Ring oss gärna: 08-410 388 60 LinkedIn
Meny


Veidekke Entreprenad söker i rollen som redovisningschef dig som tillsammans med ditt team vill skapa en god struktur och kvalitet i redovisningen! Bolaget är i en expansiv fas och du trivs därför i ett bolag i ständig förändring.

Som redovisningschef får du arbeta med förbättrings- och effektiviseringsarbete kopplade till redovisningsflödet, samt säkerhetsställa att redovisning och rapportering sker i enlighet med gällande interna och externa regelverk och riktlinjer. Du kommer att ha mycket kontakt och ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner samt verksamheten.

Om uppdragsgivaren
Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag med en total omsättning på ca 30 mdr NOK. I Sverige har vi ca 1900 anställda och en omsättning på ca 10 miljarder SEK (2017).

Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar, bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa bättre resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens. Vi tror att människor kan åstadkomma mer genom samarbete.

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för framgång. Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slutkund. Läs gärna mer på www.veidekke.se

Beskrivning av tjänsten
Som Redovisningschef innefattar dina ansvarsområden:
– Övergripande ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut
– Ansvarig för bokslutsprocessen inkl rapportering till koncern- och controllerfunktionerna
– Granskning av rapportering av moms och arbetsgivaravgifter
– Granskning och uppföljning av kontoavstämningar
– Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration
– Proaktivt arbeta för att redovisningen ska stödja och följa verksamheten
– Vara specialist i redovisningsfrågor och proaktivt följa förändringar i lagar och praxis inom redovisningsområdet
– Utveckla användandet av affärssystemet med fokus på automatisering och digitalisering
– Bidra till förbättrad processutveckling och att driva projekt
– Tydliggöra och skapa förståelse i organisationen för redovisning och rapportering
– Personalansvar för redovisningsteamet omfattande 4 personer

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med 5 – 10 års relevant arbetslivserfarenhet av redovisning. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av personalledning samt det svenska redovisningsregelverket (K2 och K3) och kännedom gällande IFRS. Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är positivt om du har erfarenhet av Agresso och projektredovisning.

För att lyckas i rollen söker vi dig som trivs i ett större företag men med entreprenörs- och framåtanda där det händer mycket. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta operativt med redovisningen tillsammans med din grupp. Samtidigt har du en helhetssyn och är intresserad av verksamheten och kan agera proaktivt så att redovisning och processer följer bolagets utveckling. Du är en genomförare som drivs av att identifiera förbättringspunkter och implementera dessa tillsammans med ditt team. Du har ett pragmatiskt förhållningssätt och är lösningsorienterad.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Veidekke Entreprenad med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny