Meny


Känner du dig trygg i din roll som redovisningsekonom och vill fortsätta jobba som detta men är redo för en ny arbetsplats? Har du erfarenhet av internationell handel? Trivs du även med många kontaktytor och att vara spindeln i nätet i organisationen? Kanske är det då dig vi söker till denna roll hos Foodimpex!

Om uppdragsgivaren
Foodimpex ingår i en global bolagsgrupp verksam inom frysta livsmedel i Europa, Asien, Nord och Sydamerika. Verksamheten består av import, export samt produktion av frysta bär, frukter och grönsaker till dagligvaruhandel, storkök och industri. Vårt svenska kontor finns i centrala Helsingborg. Du kommer att ingå i vårt svenska team som består av 9 personer.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Hos Foodimpex välkomnas du in det mindre bolaget som präglas av en stabilitet, prestigelöshet och familjär stämning. Här är man mån om att hjälpas åt och i ekonomiteamet backar man upp varandra så att det blir en bra balans för medarbetaren. Du får stort eget ansvar med möjlighet till att kompetensutvecklas i din roll som redovisningsekonom. Då bolaget verkar i en internationell miljö får du trots det lilla lokala kontoret ändå möjlighet till en stor kontaktyta såväl nationellt som internationellt.

Beskrivning av tjänsten
I din roll som redovisningsekonom arbetar du självständigt med allt inom redovisning. Det är en bred roll där du jobbar såväl högt som lågt och blir en viktig support ut i organisationen. Du jobbar tätt ihop med CFO som du också rapporterar till och tillsammans utgör ni bolagets ekonomifunktion. I ditt ansvar ingår såväl administrativa ekonomiuppgifter som löpande redovisning, bokslut samt årsredovisningsarbete i två av koncernens bolag. Då en stor del av bolagets verksamhet avser internationell handel kommer du att jobba med momsfrågor inom andra länder i Europa där du även har kontakt med externa parter och myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Leverantörs- och kundfakturor, betalningar och påminnelsehantering
– Löpande redovisning, avstämningar och internfakturering
– Registrera och analysera lagertransaktioner
– Momsredovisning och intrastat för SE, NL och HU samt statistik
– Månads- och årsbokslut samt årsredovisningar
– Enklare systemsupport till kollegor
– Interna och externa kontakter
– Utveckla rutiner och processer inom ekonomi

Vem är du?
Du har en ekonomiutbildning samt har jobbat ca 5-10 år med redovisning och känner dig väl grundad i detta. Du är van att jobba självständigt med såväl löpande redovisning som bokslut och rapportering. Du har jobbat i en internationell verksamhet där du har vana av momsupplägg och regler även utanför Sverige. Du har gärna ett systemintresse och är van att jobba i såväl affärssystem som Excel. Då du har mycket kontakter är det viktigt att du kommunicerar väl på såväl svenska som engelska både muntligt och skriftligt.

Som person är du strukturerad, noggrann och tar stort eget ansvar för dina leveranser. Du är trygg i dig själv och har landat i din roll som redovisningsekonom där du får din energi av att kontinuerligt leverera med hög kvalitet. Du har lätt för att skapa en helhetsförståelse men har samtidigt en förmåga av att dyka ned i detaljerna och ställa frågor och utmana när så behövs.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Foodimpex International med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg 070-7765091 eller Patrik Lilja 0709-810048. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny