Meny


En bred roll inom redovisning i en dynamisk miljö där du får stor inblick i verksamheten. Trivs du i din roll som redovisningsekonom och har erfarenhet av att jobba med nordiska bolag? Då kan det vara dig vi söker nu!

Om uppdragsgivaren
Ett investmentbolag med verksamhet i Skandinavien där din placering blir vid kontoret i Malmö.
Bolaget har ett tjugotal anställda och investerar i, och utvecklar medelstora internationella bolag.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som redovisningsansvarig får du ett övergripande ansvar för såväl den löpande redovisningen som bokslut och rapportering i två bolag. Till din hjälp har du en kontorsassistent som bistår med administrativa uppgifter men där du tar helhetsansvaret för löpande redovisning, rapportering och skatt. På sikt kan rollen komma att utökas ytterligare med uppgifter inom bolagsformalia och/eller juridik. Du rapporterar direkt till CFO och har även daglig kontakt med kollegor inom organisationen gällande frågor rörande ekonomi där du blir ett viktigt stöd till dem. Vidare har du externa kontakter så som revisorer, bank, skatteverk och andra myndigheter.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Löpande redovisning, moms- och skatterapportering
– Löneadministration och hantering av reseräkningar
– Månads- och årsbokslut
– Upprätta årsredovisning och bolagsdeklaration
– Koncernavstämningar och enklare konsolidering
– Administrativt stöd samt bolagsformalia
– Utveckla ekonomiprocesser och systemstöd
– Projekt relaterade till ekonomifunktionen

Du välkomnas in i ett mindre dynamiskt bolag som präglas av en platt organisation där klimatet kännetecknas av professionalism i kombination med arbetsglädje. Du kommer att få ett stort eget ansvar där du planerar dina dagliga uppgifter på egen hand men har en närmsta chef som både stöttar, coachar och utmanar dig i din roll.

Vem är du?
Du har någon form av ekonomiutbildning tillsammans med några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du tagit ansvar för såväl löpande redovisning som bokslut. Du känner dig väl förtrogen med lagar och regler inom såväl redovisning som skatt. Vi ser gärna att du har din bakgrund från redovisnings- eller revisionsbyrå där du har erfarenhet av redovisning i såväl svenska som danska aktiebolag. Har du erfarenhet av lön och/eller koncernredovisning ses detta som meriterande för tjänsten. Då du har många kontakter såväl internt som externt är det av vikt att du kommunicerar obehindrat i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. Du bör även kunna förstå danska då du har kontakt med danska revisorer och myndigheter. Vidare har du systemvana från såväl redovisningssystem som Excel och du driver gärna förenklingar och effektiviseringar i systemstöd.
Som person är du noggrann, strukturerad och besitter hög integritet. Du jobbar självständigt och tar eget ansvar för att redovisning, moms och skatt håller rätt kvalitet och levereras i tid. Vidare har du en positiv framtoning och har lätt för att samarbeta samt erbjuder en hög servicegrad där du är flexibel och gärna tar dig an nya arbetsuppgifter längs vägen.

Intresserad?
Mer information om företaget kommer givetvis i senare steg i rekryteringsprocessen, låter jobbet intressant så bör du söka snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 26 mars. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig på Invici: Jeanette Wahrenberg, 070-7765091 alternativt Monika Winther, 070-7859352. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Sök jobbet

Meny